Αρχική BusinessNews Δήμος Λεμεσού: Προτεραιότητα το έργο σύνδεσης της Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό

Δήμος Λεμεσού: Προτεραιότητα το έργο σύνδεσης της Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό

Πολεοδομικό Έργο σύνδεσης της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού – Ενημερώνει ο Δήμος Λεμεσού

Αναφορικά με το Πολεοδομικό έργο της σύνδεσης της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τα εξής:

Οι προσπάθειες του Δήμου Λεμεσού για να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό για την πόλη μας έργο άρχισαν εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Παράλληλα με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως που έχει την ευθύνη σχεδιασμού του έργου, έγιναν σωρεία διαβημάτων από πλευράς του Δήμου Λεμεσού για τη μετακίνηση των υφιστάμενων επαγγελματικών υποστατικών τόσο σε ελληνοκυπριακά, όσο και σε τουρκοκυπριακά τεμάχια που παρεμποδίζουν τη νέα όδευση του δρόμου, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του συνόλου του έργου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Με διαμεσολάβηση μάλιστα του Δήμου εντοπίστηκε άλλο Τ/Κ τεμάχιο για διευκόλυνση της μετακίνησης των υποστατικών από το Τ/Κ τεμάχιο.

Επειδή καθυστερούσε η μετακίνηση των υποστατικών, και για να μην καθυστερήσει το σύνολο του έργου, προωθήθηκε σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα η Α’ Φάση του Έργου, η οποία και ολοκληρώθηκε το 2018.

Παρά τις προσπάθειες όλων δεν έγινε ακόμη κατορθωτή η μετακίνηση των υποστατικών που εμποδίζουν ώστε να υλοποιηθεί και η Β΄ Φάση του Έργου. Ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του να προωθήσει το θέμα, το έχει κατ’ επανάληψη επαναφέρει ενώπιον των αρμόδιων υπουργείων.

Πρόσφατα, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών οδηγίες προς το Δήμο, για προώθηση παλαιότερης δικαστικής απόφασης για συγκεκριμένο υποστατικό, σχετικής με το θέμα, και ο Δήμος προχωρεί άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή. Αναμένεται εντός των ημερών νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για την προώθηση της Β’ Φάσης του έργου.

Ο Δήμος Λεμεσού αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ολοκλήρωσης του Πολεοδομικού Έργου σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για την πόλη μας. Το έργο παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου, και θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα για την όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του.