Αρχική Τελευταία Νέα Δήμος Λεμεσού: Σύσκεψη για ανασκόπηση δράσεων σε περίπτωση σεισμού

Δήμος Λεμεσού: Σύσκεψη για ανασκόπηση δράσεων σε περίπτωση σεισμού

Οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στη Λεμεσό επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα συσκέψεων για τον καλύτερο συντονισμό των αρμοδίων τμημάτων στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Στην πρωινή σύσκεψη συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έγινε μια ανασκόπηση επί του σχεδίου «Εγκέλαδος» και λήφθηκε απόφαση για επικαιροποίηση των διαφόρων σχεδίων δράσης της κάθε Υπηρεσίας.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι πρόσφατοι σεισμοί ήταν η αφορμή για τη σύγκληση της σύσκεψης, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως «το γεγονός ότι είχαμε σεισμικές δονήσεις, επιβεβαίωσε αυτήν την αναγκαιότητα των συσκέψεων».

«Έγινε μια ενημέρωση για το σχέδιο «Εγκέλαδος», τονίστηκαν οι βασικές του πρόνοιες σε θέματα γενικού συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών, η ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων της κάθε Υπηρεσίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «τέθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών για την αξιολόγηση των κινδύνων σε κτίρια όταν προκύψει ένας σεισμός, τέθηκαν θέματα εκσυγχρονισμού του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και γενικότερα θέματα καλύτερου και αποτελεσματικότερου συντονισμού μεταξύ των Υπηρεσιών».

Τέλος, ανέφερε πως η Πολιτική Άμυνα ανέλαβε να επεξεργαστεί τις επιμέρους εισηγήσεις που έγιναν, ενώ «σε κάποιο στάδιο αναμένουμε να γίνει μια άσκηση ετοιμότητας, με την εμπλοκή όλων των Υπηρεσιών».