Αρχική Τελευταία Νέα Δήμου Λεμεσού: Επέκταση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού

Δήμου Λεμεσού: Επέκταση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού

Ο Δήμος Λεμεσού με γνώμονα την καλύτερη προστασία των κατοίκων της πόλης από την πανδημία του κορωνοϊού προχώρησε σε επέκταση των μέτρων πρόληψης και υποστήριξης όσων έχουν ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε όπως υλοποιηθούν οι πιο κάτω δράσεις, πέραν από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί από την αρχή της υγειονομικής κρίσης:

  1. Το πρόγραμμα απολύμανσης χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ. στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κλπ.) επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις συνοικίες της πόλης από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία του Δήμου. Ο στόχος μας είναι να καλυφθούν όλες οι γειτονιές της Λεμεσού.
  1. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέραν από την καθημερινή λειτουργία του, ετοιμάζει ειδικά πασχαλινά πακέτα για ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, τα οποία θα παραδοθούν στις 10 Απριλίου.
  2. Σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ξεκινούν από το Σάββατο ειδικές πολιτιστικές δράσεις με καλλιτέχνες της πόλης από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) και εντάσσονται στη δράση «Μένουμε σπίτι παρέα με το Παττίχειο – στηρίζουμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του Δήμου και του Παττίχειου. 
  3. Εντατικοποιείται  η ενημέρωση ξένων υπηκόων μόνιμων κατοίκων της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο έχει πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της ρωσικής κοινότητας, ορίστηκε για αύριο 4.4.2020 τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού και προγραμματίζονται οι επόμενες τηλεδιασκέψεις με άλλες οργανωμένες κοινότητες της πόλης μας.
  4. Άρχισε να υλοποιείται  η έμπρακτη υποστήριξη των δράσεων φιλοζωικών οργανώσεων για τις ανάγκες των καταφυγίων και των αδέσποτων.
  5. Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ψυχολόγων, ειδικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι του Δήμου Λεμεσού παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες λόγω των περιοριστικών μέτρων.
  6. Το Τμήμα Τροχονομίας του Δήμου Λεμεσού αυξάνει τις περιπολίες για τήρηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί στους δημόσιους χώρους
  7. Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης για τις ευάλωτες ομάδες δημοτών. Όσοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν τη Γραμμή Έκτακτης Βοήθειας στο 77 77 77 88 καθημερινά από τις 08.00 μέχρι και τις 14.00.

Σημειώνεται επίσης ότι στη δημοτική ιστοσελίδα (www.limassolmunicipal.com.cy) έχει δημιουργηθεί ειδική ενότητα στην οποία βρίσκονται αναρτημένες όλες οι πληροφορίες (μέτρα, ανακοινώσεις, κλπ) που αφορούν την πρόληψη και προστασία από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμος Λεμεσού στις 24 Μαρτίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ:

  1. Έκλεισαν για το κοινό και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση  στο Δημόσιο Κήπο, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μώλος), στην Ακτή Ολυμπίων και σε όλους τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους συνάθροισης όπως πάρκα, παιδότοπους, ανοιχτούς χώρους αθλήσεως, πλατείες, εκδρομικούς χώρους, παραλίες και μαρίνες.
  2. Αναστέλλεται η λειτουργία οποιασδήποτε μορφής λαϊκών αγορών,  η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια.
  3. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης του εθίμου της «Λαμπρατζιάς» συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν άμεσα ξυλεία ή άλλα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί.
  4. Από τη Δευτέρα 30.03.2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου θα σταματήσουν την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων / κλαδεμάτων και προτρέπεται το κοινό όπως σταματήσει την εναπόθεση τέτοιου είδους απορριμμάτων για περισυλλογή από το Δήμο. 
  5. Οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στον παραλιακό δρόμο παραμένουν κλειστοί τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  6. Η πληρωμή των ετήσιων δικαιωμάτων επαγγελματικής άδειας καθώς και οι τελευταίες ειδοποιήσεις που έχουν σταλεί για τους λογαριασμούς τέλη σκυβάλων, επαγγελματικής άδειας και άδειας επαγγελματικού υποστατικού για το έτος 2019 (χρώματος κόκκινου) για τις οποίες είχε καθοριστεί ως τελευταία ημερομηνία πληρωμής η 31/03/2020, παρατείνεται μέχρι 31/05/2020.
  7. Η αποπληρωμή των εξώδικων προστίμων μπορεί να γίνεται διαδικτυακά μέσω της JCC. Παράλληλα και μέχρι 30/04/2020, δεν θα επιβάλλεται επιβάρυνση 50% μετά το πέρας των 15 ημερών σε εξώδικα των οποίων οι επηρεαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Καλούνται οι δημότες της Λεμεσού να συνεχίσουν να επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου σε σχέση με επικαιροποιημένα μέτρα ή και  οδηγίες. Ο Δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναλόγως να ενισχύει τις δράσεις ή τα μέτρα υποστήριξης προς όφελος όλων των δημοτών.

c38d4e540f.jpeg

d637388156.jpeg

8979d37VhI 1