Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Νέος εξοπλισμός από DP World για λιμάνι Λεμεσού

Λεμεσός: Νέος εξοπλισμός από DP World για λιμάνι Λεμεσού

H εταιρεία DP World Limassol, που διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού, ανακοίνωσε χθες την αγορά νέου εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των υποδομών της στο λιμάνι Λεμεσού.
 
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για έναν φορτωτή 40 τόνων για διαχείριση γενικού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, όπως και τρία οχήματα εσωτερικής μεταφοράς (ρυμουλκά) για τη μετακίνηση των φορτίων πάνω σε ρυμουλκούμενα οχήματα, αλλά και ένα κινητό λιμενικό γερανό 64 τόνων, με δύο διασκορπιστές, για διαχείριση γενικού και χύδην φορτίου. Στον νέο εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και ένα ανυψωτικό όχημα 37,5 τόνων για οχηματαγωγά πλοία, για τη διαχείριση γενικού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων.
 
Ο νέος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για σκοπούς φορτοεκφόρτωσης γενικού και χύδην φορτίου, πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των λιμενικών λειτουργιών, καθώς και την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των εργασιών, όπως και να εξυπηρετήσει τους αυξημένους όγκους των τροχοφόρων φορτίων και αυτοκινήτων.