Αρχική Εκδηλώσεις Drops of Peace: Η πρώτη υποβρύχια παράσταση αναδύεται στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού,...

Drops of Peace: Η πρώτη υποβρύχια παράσταση αναδύεται στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, Διαδραστική περφόρμανς για μια υποβρύχια εμπειρία

Το «Drops of Breath», η πρώτη υποβρύχια παράσταση, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του στα τέλη Σεπτέμβρη στο Σούνιο, αλλά στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου… αναδύεται από το νερό για να βρεθεί στους υπέροχους κήπους του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού.

Οι χορογράφοι Σοφί Μπουλμπουγιάν, Λία Χαράκη και Αποστολία Παπαδαμάκη δημιουργούν το «Drops of Peace», τον απόηχο του «Drops of Breath», έναν περίπατο στη φύση όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το δικό τους ταξίδι παρακολουθώντας τους χορευτές να συνθέτουν μνήμες που έχουν καταγραφεί μέσα τους από την υποβρύχια εμπειρία τους.

Μια περιπέτεια για τις αισθήσεις μας, με πρωταγωνιστή την ισχυρή ανθρώπινη φύση που ενώ σκέφτεται, αισθάνεται και επιλέγει, παραμένει ωστόσο πάντα συνδεδεμένη με την αέναη κίνηση της Δημιουργίας, εκεί όπου η ζωή συνεχίζεται ανεξαρτήτως των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και πεποιθήσεων.

Το «Drops of Peace» είναι μια διαδραστική dance visual, site specific περφόρμανς στην οποία οι χορευτές του «Drops of Breath» θα «φέρουν» μαζί τους το νερό, τους ήχους και τις εικόνες από τις υποβρύχιες λήψεις, που θα προβληθούν σε δέντρα, τοίχους και σώματα στους κήπους του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού.

Με το υλικό αυτό, οι υποβρύχιοι χορευτές που θα αναδυθούν στη στεριά, θέλουν να υπογραμμίσουν την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στο υγρό και το στερεό στοιχείο, στην υποθαλάσσια και τη στεριανή ζωή.

Συμμετέχουν μέλη της ομάδας του «Drops of Breath» (τρεις Γάλλοι, δύο Έλληνες, μία Κύπρια κι ένα παιδί). Οι δύο από τους χορευτές είναι άτομα με αναπηρία.

Το «Drops of Peace» ξεκινά το ταξίδι του από τους κήπους του Μουσείου Βορρέ (25, 26, 27 Οκτωβρίου, Αθήνα).

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κύπρο, στο Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού (31 Οκτωβρίου & 1η Νοεμβρίου) και στη Γαλλία, στο Le Moustier (10 Ιανουαρίου 2016, Thorigny sur Marne) και στο La Fontaine aux Images  (15 & 16 Ιανουαρίου 2016, Clichy sous Bois).

Στις 2 Νοεμβρίου θα γίνει παρουσίαση της παράστασης «Drops of Breath» και μαγνητοσκοπημένη προβολή της στην Κύπρο, στο Παλιό Ξυδάδικο (Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός, ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο)

Το «Drops of Peace » αποτελεί μέρος του καινοτόμου project« Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of the Mediterranean),  έργο πολλαπλών δράσεων που επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020), της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ, για την περίοδο Ιανουάριος 2015 – Φεβρουάριος 2016.

Ταυτότητα παράστασης  

  • Σύλληψη/ Χορογραφία: Σοφί Μπουλμπουγιάν, Λία Χαράκη, Αποστολία Παπαδαμάκη
  • Σχεδιασμός ήχου: Τρύφων Κουτσουρέλης
  • Σχεδιασμός προβολών: Αλεξανδρος Αναγνωστόπουλος
  • Υποβρύχια φιλμογραφία: Αναστάσης Αγάθος
  • Εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτικό πλαίσιο*: Θεοδώρα Αυγουλίδου
  • Διευθυντής παραγωγής: Μανώλης Σάρδης
  • Χορευτές:  Αντωνιάδου Άννη, Κουρούβανη Ειρήνη,  Στρούζας Αντώνης, Μαρινόπουλος Αριστοτέλης, Maboang Thierry, Noyer Ombline, Quenum Michée, Siopathis Raymond.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Πηγή: philenews…