Αρχική Τελευταία Νέα Έφυγε ο ηθοποιός Γιώργος Λώρη

Έφυγε ο ηθοποιός Γιώργος Λώρη

Βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Λώρης.

Ο Γιώργος Λώρης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Λεπτομέριες για την κηδεία του εκλιπόντος θα γίνουν γνωστές σε κατοπινό στάδιο.

 ηθοποιός Γιώργος Λώρης γεννήθηκε στη Πάφο το 1958 και από την ηλικία των έξι ετών ζούσε στη Λεμεσό.

Ήταν αριστούχος Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου το 1981 με διευθυντή της Σχολής τότε το Νίκο Τζόγια και καθηγητές εκτός από το κ.Τζόγια, τη Μαίρη Αρώνη, το Στέλιο Βόκοβιτς και την Ελένη Χατζηαργύρη.

Ως ηθοποιός και Μουσικός συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για 32 χρόνια από το 1981 μέχρι το 2013, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, Κυπριώτικα σκετς, Παιδικά εκπαιδευτικά Προγράμματα και Τηλεοπτικά Προγράμματα αναψυχής.

Εκτός από την υποκριτική ασχολήθηκε και με τη μουσική με συμμετοχή σε συναυλίες πλάι σε ονόματα όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανόλης Μητσιάς αλλά και με συνθέτες όπως ο Μάριος Τόκας και ο Φαίδρος Καβαλλάρης,

Οι νεότεροι τον γνώρισαν μέσα από το ρόλο του Μαξή, σε μία από τις καλύτερες σειρές εποχής που προβλήθηκαν από τη Κυπριακή Τηλεόραση τα «Βήματα στην άμμο», σε σκηνοθεσία Κορίννα Αβρααμίδου και Κώστας Ορθοδόξου. Πήρε μέρος και σε άλλες σειρές του ΡΙΚ όπως «Γαλατείας και Πυγμαλίωνος» και «Αηδόνι της Σμύρνης» στο ρόλο του Σπύρου και τα δυο σε σκηνοθεσία Κύρος Ρωσσίδης, στη τηλεταινία «Γύρω-γύρω όλοι» και ο Τζίζουρος στη δραματική σειρά «Η κυρά του μεταξιού» και τα δυο σε σκηνοθεσία Κώστας Ορθοδόξου, στα Κυπριώτικα σκετς «Η ραδιενέργεια» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κωνσταντινίδη, «Η γιορτή του σπιθκιού μας σήμερα» σε σκηνοθεσία Μαρία Αβρααμίδου και «Ο γαλίνες του Νικόλα» της Πόπης Δανιήλ. Το 2014 συμμετείχε στη σειρά Κυπριώτικα σκετς, στο επεισόδιο «Πε μου το καφέ» σε σκηνοθεσία Νίκου Θεοφάνους.

Συνεργάστηκε με αρκετά θεατρικά σχήματα, με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς

Η ανάρτηση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου 

Προηγούμενο άρθροΒρέφος 6 μηνών με κορωνοϊό στο Μακάρειο – Η κατάσταση της υγείας του
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η παραχώρηση έκτακτου Χριστουγεννιάτικου Δώρου