Αρχική Τελευταία Νέα Εγκαίνια αύριο δύο σημαντικών κοινωνικών έργων για την Λεμεσό

Εγκαίνια αύριο δύο σημαντικών κοινωνικών έργων για την Λεμεσό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εγκαινιάζει επισήμως αύριο δύο πολύ σημαντικά έργα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λεμεσού, το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας».

Δύο σύγχρονες υποδομές που συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών στην πόλη μας.

Το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020), από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο. Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2021-2027), από Εθνικούς Πόρους και το Δημοτικό Ταμείο. Το συνολικό κόστος των δύο έργων ανήλθε στα €6.6 εκατομμύρια ευρώ (1.8 και 4.8 αντίστοιχα).

Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων

Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο με υπόγειο χώρο στάθμευσης, μια άριστη υποδομή για τα άτομα της τρίτης ηλικίας της περιοχής, αλλά και της Λεμεσού γενικότερα. Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν και μια σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων με άρτιο εξοπλισμό.

Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά το χώρο αυτό, να συναντούν εκεί φίλους, να προγραμματίζουν και να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας εξαιρετικής ποιότητας καθημερινότητα σε αυτή την φάση της ζωής τους. Στο χώρο έχει μεταφερθεί το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων.

Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικών Προγραμμάτων «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας»

Αποτελείται από ένα συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων, δηλαδή τις τρεις αναβαθμισμένες παλιές εργατικές πολυκατοικίες που κτίστηκαν αρχικά μετά το Β’ παγκόσμιο Πόλεμο, και ένα καινούριο τριώροφο κτήριο. Τα τέσσερα αυτά κτήρια θα αποτελέσουν το πλέον σύγχρονο πολυκέντρο κοινωνικών υπηρεσιών, στεγάζοντας σε ένα χώρο κοινωνικά προγράμματα του Δήμου, όπως τα «Ελεύθερα Χέρια και το Πρόγραμμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον τομέα των εξαρτήσεων «Οδυσσέας». Επιπρόσθετα το Κέντρο θα φιλοξενεί προγράμματα κοινωνικής πολιτικής από τρίτους, όπως τον Οργανισμό Νεολαίας, το Πρόγραμμα Μητρότητας του ΤΕΠΑΚ, και το Πρόγραμμα Παροχής Νομικής Αρρωγής του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλογου.

Το Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, ονομάστηκε «Δημοτικές Πολυκατοικίες Πλουτής Σέρβας», προς τιμήν του αείμνηστου Δημάρχου Λεμεσού που πρώτος έκτισε το 1948 τις εργατικές πολυκατοικίες.