Αρχική Τελευταία Νέα Είπε «Όχι» ο Δήμος Λεμεσού στις λεωφορειολωρίδες σε λεωφόρο Νίκου και Δέποινας...

Είπε «Όχι» ο Δήμος Λεμεσού στις λεωφορειολωρίδες σε λεωφόρο Νίκου και Δέποινας Παττίχη

Όλες οι δημοτικές ομάδες τάχθηκαν ενάντια στη δημιουργία λεωφορειολωρίδων

 

Με την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου κατά της δημιουργίας λεωφορειολωρίδων επί της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, μεταβαίνει την Πέμπτη στη Βουλή ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, μετά την ολοκλήρωση έκτακτης συνεδρίας.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο το μεσημέρι, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μετά από εισήγηση των Βουλευτών Λεμεσού, Νίκου Σύκα, Ευθύμιου Δίπλαρου, Φωτεινής Τσιρίδου και Σταύρου Παπαδούρη, για εξέταση της πορείας υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λεμεσού και ειδικότερα των έργων που προγραμματίζονται στη συγκεκριμένη λεωφόρο.

Κατά την αποψινή συνεδρία του, στην παρουσία επηρεαζόμενων της περιοχής, ο Δήμαρχος Λεμεσού παρουσίασε τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών σε σχέση με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, που περιλαμβάνει τη δημιουργία λεωφορειολωρίδων επί της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη καθώς και επί του παραλιακού δρόμου.

Σημείωσε δε ότι ο Δήμος θέλει να επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα πρέπει στην εξίσωση να υπολογίζεται η εξυπηρέτηση των ίδιων των πολιτών και τόνισε ότι «δεν μπορούν να αποδώσουν αυτή τη στιγμή οι λεωφορειολωρίδες» και πως χρειάζονται σωστές αποφάσεις.

Ακολούθησε παρουσίαση μελέτης από καθηγητές του Πανεπιστημίου Frederick η οποία κάνει λόγο για υψηλό ρίσκο αποτυχίας των λεωφορειολωρίδων και για τους δυο κύριους άξονες της Λεμεσού, καθώς δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όλες οι δημοτικές ομάδες τάχθηκαν ενάντια στη δημιουργία λεωφορειολωρίδων υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, τόσο στη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, όσο και στον παραλιακό δρόμο, δίνοντας το πράσινο φως, στον Δήμαρχο Λεμεσού, να μεταφέρει την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών.

ΚΥΠΕ