Αρχική Τελευταία Νέα Εκπρόσωπος ΟΚΥΠΥ: Το σύστημα υγείας και οι μονάδες εντατικής θεραπείας δέχονται αφόρητη...

Εκπρόσωπος ΟΚΥΠΥ: Το σύστημα υγείας και οι μονάδες εντατικής θεραπείας δέχονται αφόρητη πίεση

Πολύ μεγάλη πίεση δέχεται το σύστημα υγείας και δη οι μονάδες εντατικής θεραπείας δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου. Μιλώντας στο Τρίτο ανέφερε πως δεκατέσσερα άτομα κάτω των πενήντα ετών νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και όλοι  ανεμβολίαστοι.

Ο κύριος Χαριλάου σημείωσε ότι η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ έχει πέσει στα 57,6 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων σε κοινούς θαλάμους COVID ανέβηκε στα 59 έτη.  Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 50 άτομα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κύριος Χαριλάου παρατήρησε ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων άνω των 70 ετών, οι πλείστοι εκ των οποίων ανεμβολίαστοι.

Ο ΟΚΥΠΥ προσθέτει συνεχώς κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας ωστόσο, όπως τόνισε ο κύριος Χαριλάου, οι δυνατότητες του συστήματος υγείας δεν είναι ανεξάντλητες αφού υπάρχουν και ασθενείς και άλλων παθήσεων οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η νοσηρότητα άλλων ασθενειών.

Το σύστημα υγείας είναι για όλους και όχι για μια ομάδα του πληθυσμού που επέλεξε να μην εμβολιαστεί, είπε χαρακτηριστικά. Ο κύριος Χαριλάου σημείωσε επίσης ότι ποσοστό 90% των γιατρών του ΟΚΥΠΥ έχουν εμβολιαστεί ενώ ποσοστό 70% του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εφιαλτική νύχτα: Στις φλόγες η μισή Ελλάδα – Φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία
Επόμενο άρθροΤέθηκε υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στη Δρούσεια