Αρχική Τελευταία Νέα Έκρυθμη η κατάσταση στην Λεμεσό: Ζημιές, φωτιές, τραυματισμοί και επτά συλλήψεις

Έκρυθμη η κατάσταση στην Λεμεσό: Ζημιές, φωτιές, τραυματισμοί και επτά συλλήψεις

Η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συνολικά συλλήψεις αναφορικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και τα οποία είναι σε εξέλιξη από τις 8:00 το βράδυ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι συλλήψεις σχετίζονται με την οχλαγωγία και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, κατά τα οποία σημειώθηκαν τραυματισμοί προσώπων και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες, σε καταστήματα και σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Η κατάσταση στη Λεμεσό παραμένει έκρυθμη καθώς, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν στην πόλη και συνέχισαν να καταστρέφουν περιουσίες, να βάζουν φωτιές και να προκαλούν αναταραχή.

Το χρονικό των επεισοδίων

Η πορεία για το μεταναστευτικό ξεκίνησε από το Παλιό Λιμάνι και κατευθυνόταν προς τον Εναέριο, με τους διαδηλωτές κατά την έναρξη αυτής να επιτέθονται σε λειτουργούς των ΜΜΕ αρχικά φραστικά ενώ στην συνέχεια κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τα μέρος τους.

Ακολούθως, οι κουκουλοφόροι, προσέγγισαν τους Αστυνομικούς, εκτοξεύοντας ύβρεις και σε ανύποπτο χρόνο, άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ μετατρέποντας την Λεμεσό και την περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού και του Εναέριου σε πεδίο μάχης, με τις Αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των δακρυγόνων.

Στην συνέχεια οι διαδηλωτές, στράφηκαν εναντίον αλλοδαπών που έβρισκαν στον δρόμο τους και σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, φαίνεται να τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα.

Να σημειώσουμε ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν σωρεία υλικών ζημιών, καταστρέφοντας διαδοχικά καταστήματα αλλοδαπών, καθώς και την είσοδο ενός ξενοδοχείου. Οι χούλιγκαν, έβαζαν φωτιές σε καλάθους σκουπιδιών, ενώ ζημιές από τις φλόγες, υπέστησαν και οχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Λόγω του ότι οι χούλιγκαν εισήλθαν στον δρόμο, η Αστυνομία αναγκάστηκε να ανακόψει την κυκλοφορία και διμοιρίες να βγαίνουν στον δρόμο και να απαντούν με τη χρήση δακρυγόνων. Επιστρατεύτηκε ο Αίαντας, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική, για να σβήσει τις φωτιές.

Οι διαδηλωτές διέφυγαν προς κάθε κατεύθυνση μέσα στην Λεμεσό, με την Αστυνομία αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στους δρόμους για επιβολή της τάξης.