Αρχική Τελευταία Νέα Έκτακτο επίδομα για κατοίκους ορεινών περιοχών

Έκτακτο επίδομα για κατοίκους ορεινών περιοχών

ektakto

Παροχή Έκτακτου Επιδόματος για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών (με υψόμετρο >600μ) ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Την περασμένη βδομάδα το θέμα επανήλθε στο τραπέζι μετά από παρέμβαση του Προέδρου, αφού οι ακραιές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών αύξησαν κατά πολύ τα έξοδα των κατοίκων των ορεινών περιοχών. 

Από την παροχή του έκτακτου επιδόματος θα επωφεληθούν 19000 δικαιούχοι που διαμένουν σε περιοχές πάνω από 600 μέτρα υψόμετρο. Πρόκειται για 7500 νοικοκυριά σε 110 κοινότητες συνολικά.

Η επιπρόσθετη δαπάνη ανέρχεται στα € 2.1 εκ. 

Δείτε αναλυτικά πόσα θα πάρει ο καθένας

ektakto

 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Υπουργός των Εσωτερικών ο οποίος μεταξύ άλλων έφερε ως παράδειγμα ένα «ζεύγος συνταξιούχων, το οποίο διέμενε σε μια κοινότητα υψομέτρου μεταξύ 800-1,000 μ και λάμβανε μέχρι σήμερα 395 ευρώ επίδομα, θα έχει να λαμβάνει πρόσθετο επίδομα για φέτος 198 ευρώ. Ένα νεαρό ζευγάρι με τρία τέκνα, το οποίο λάμβανε 1,050 ευρώ ως επίδομα στη διαμένουσα ορεινή περιοχή, θα έχει λαμβάνειν για φέτος έκτακτο επίδομα πρόσθετα άλλα 525 ευρώ.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι η στήριξη της Κυβέρνησης είναι έμπρακτη, είναι γενναιόδωρη, ακριβώς γιατί θέλουμε να συνδράμουμε ιδιαίτερα τους διαμένοντες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Με τη συγκεκριμένη πολιτική επωφελούνται 19.000 δικαιούχοι ή 7.500 νοικοκυριά σε 110 κοινότητες των ορεινών μας περιοχών».