Αρχική Τελευταία Νέα Εκτεταμένες ζημιές σε τεκμήρια από τον χθεσινό εμπρησμό αίθουσας του Δικαστηρίου Λεμεσού

Εκτεταμένες ζημιές σε τεκμήρια από τον χθεσινό εμπρησμό αίθουσας του Δικαστηρίου Λεμεσού

Τεκμήρια σοβαρών ποινικών υποθέσεων υπέστησαν ζημιές από φωτιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με την Αστυνομία να εξετάζει κλειστά κυκλώματα και να αναζητεί δυο πρόσωπα, που φέρονται να ανέβηκαν με σκάλα και αφού εισήλθαν στο κτίριο από παράθυρο, που παραβίασαν, να έθεσαν φωτιά σε συγκεκριμένη αίθουσα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού μετέβησαν στη σκηνή μετά από τηλεφώνημα διερχόμενου πολίτη που αντιλήφθηκε καπνό  να εξέρχεται από παράθυρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Ποινικών Υποθέσεων, γύρω στη 1.45 τα ξημερώματα.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν τη φωτιά και «από τις επιτόπιες εξετάσεις στη σκηνή, από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, προέκυψε μαρτυρία ότι δυο πρόσωπα έφτασαν στο μέρος και τοποθέτησαν στην εξωτερική πλευρά του δικαστηρίου σκάλα και αφού παραβίασαν παράθυρο έθεσαν φωτιά σε αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος εγγράφων και τεκμηρίων, καθώς και των διακομιστών (server) του δικαστηρίου».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυριάκου είπε πως στο συγκεκριμένο χώρο φυλάσσονταν τεκμήρια που αφορούν πολύ σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες εκδικάζονται από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού και πως «έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενο της αποθήκης».

Αναμένουμε, συνέχισε, από τον πρωτοκολλητή του δικαστηρίου να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς περιείχε η αποθήκη.

Από τη σκηνή, στην οποία οι δράστες άφησαν τη σκάλα που χρησιμοποίησαν, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗ ΚΟΠ κληρώνει εισητήρια διαρκείας ως κίνητρο για εμβολιασμένους νέους – Συμμετοχή μέσω e-mail
Επόμενο άρθροΝέος θάλαμος covid στη Λεμεσό λόγω της ραγδαίας αύξησης νοσηλευόμενων