Αρχική Τελευταία Νέα Ελλάδα – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ένας νεκρός και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Ελλάδα – Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ένας νεκρός και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Μπορεί να φώτισε για λίγο ο ουρανός της Αττικής το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο από τις 12 περίπου το μεσημέρι ξεκίνησε νέα κακοκαιρία, σε πολλές περιοχές, την ώρα που ο «Μπάλλος» σαρώνει τη χώρα για δεύτερη ημέρα. Την ίδια ώρα, οι πλημμύρες παρέσυραν και έναν 69χρονο βοσκό στην Εύβοια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από ώρες ερευνών σε κοίτη ρέματος. Πρόκειται για το πρώτο θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων,

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή των Μεσοχωρίων, αρκετά μακριά από το αυτοκίνητό του.

Λίγο νωρίτερα είχαν βρεθεί κομμάτια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια που δείχνουν πως το όχημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Τα προβλήματα της Αττικής

Οι σφοδρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν ήδη από την χθεσινή ημέρα σοβαρές ζημιές και πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο, με την Πυροσβεστική να δέχεται χιλιάδες κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σήμερα, μπαλκόνι πολυκατοικίας υποχώρησε λόγω της κακοκαιρίας στο Χαλάνδρι αλλά ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ζητήθηκε να εκκενωθεί η πολυκατοικία για να εξετάσουν οι μηχανικοί τη στατικότητά της, ενώ οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας.