Αρχική Διεθνή Ελλάδα: Παραμένει εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

Ελλάδα: Παραμένει εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

Στην Ελλάδα, σκληρή μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Βαρνάβα Αττικής, καθώς η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες το μεσημέρι, παραμένει εκτός ελέγχου.

Περίπου 500 πυροσβέστες με 132 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, στρατιωτικά μηχανήματα και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, δίδουν συνεχή μάχη με τις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι ρίψεις, δεκάδες πυροσβεστικές αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Εκσκαφείς συνεχίζουν να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, το οποίο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, 20 κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες και πλέον απειλούνται και άλλες, αφού η αλλαγή στη φορά του ανέμου, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να περάσει και τη λεωφόρο Διονύσου.

Τουλάχιστον 4 οικισμοί έχουν εκκενωθεί. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι Μαραθώνα, Διόνυσου και Ραπεντώσα, έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Ως αποτέλεσμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε εσπευσμένα χθες βράδυ στην Αθήνα.

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποστηρίξει την πυρόσβεση στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ο κύριος Χαρτσιώτης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχιπύραρχο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκο Λογγίνο, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.