Αρχική Τελευταία Νέα Ελληνική: Ποιοί θα πληρώνουν για καταθέσεις

Ελληνική: Ποιοί θα πληρώνουν για καταθέσεις

Τους λογαριασμούς που επηρεάζονται από την επιβολή αρνητικών επιτοκίων, κοινοποίησε στον Τύπο η Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η παρατεταμένη εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη και η συνεχιζόμενη πολιτική νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανάγκασε, εδώ και αρκετό καιρό, μεγάλο αριθμό τραπεζών στην Ευρώπη να εφαρμόζουν αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις και λογαριασμούς των πελατών τους.

Κατά συνέπεια, αναφέρεται, από τις 3 Μαρτίου 2020 και η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει με μείωση επιτοκίων σε αρνητικά επίπεδα (-0,6%). Η μείωση αυτή αφορά λογαριασμούς επιχειρηματικών πελατών/ νομικών οντοτήτων στην Ελληνική Τράπεζα. Οι λογαριασμοί που επηρεάζονται είναι: Λογαριασμός ταμιευτηρίου και λογαριασμοί προειδοποίησης 7 ημερών, 8 ημερών, 14 ημερών, ενός μήνα, 35 ημερών, 3 μηνών, 6 μηνών και 12 μηνών.

Αναφορικά με τη μέθοδο υπολογισμού του αρνητικού επιτοκίου, αυτό θα υπολογίζεται στο εκάστοτε ημερήσιο υπόλοιπο του λογαριασμού και ο συσσωρευμένος τόκος θα συνυπολογίζεται στο διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού μέχρι την κεφαλαιοποίηση του, που θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο, 30 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy