Αρχική Τελευταία Νέα Έντονες καταιγίδες με χαλάζι στην Κύπρο

Έντονες καταιγίδες με χαλάζι στην Κύπρο

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά, έντονα και γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου αναμένεται να σημειωθούν και οι περισσότερες βροχές. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και σε περιοχές καταιγίδων.

Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως πριν τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά, έντονα και γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου αναμένεται να σημειωθούν και οι περισσότερες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και σε περιοχές καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 14 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, 16 έως 17 στα δυτικά παράλια και 2 στη Χιονίστρα.

Αύριο, Τετάρτη αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές, κυρίως το πρωί, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά άνοδο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα συννεφιασμένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, όπου τοπικά πιθανό να είναι έντονες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Τοπικά, στα υπήνεµα, δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ και σε καταιγίδα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια και ορεινά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά θα είναι παροδικά συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο µεµονωµένων ελαφρών βροχών. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά αρχικά παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που την Πέµπτη και την Παρασκευή δυνατό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Πέµπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Πηγή: CityFreePress