Αρχική Τελευταία Νέα Επεισόδια Κυριακής: Ξυλοκοπήθηκε και φωτορεπόρτερ – Ζημιές στο εξοπλισμό του

Επεισόδια Κυριακής: Ξυλοκοπήθηκε και φωτορεπόρτερ – Ζημιές στο εξοπλισμό του

Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε την περασμένη Κυριακή 18 Ιουλίου έξω από το Προεδρικό ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Associated Press και μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Πέτρος Καρατζιάς. Ο φωτορεπόρτερ φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ δέχτηκε κτυπήματα και στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να του αποσπάσουν και τον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα αυτός να υποστεί ζημιές.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ αναφέρει ότι «ο Πέτρος Καρατζιάς, με παρότρυνση και της Ένωσης, έκανε γραπτή καταγγελία και έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία. Εξετάστηκε δε και από γιατρό του δημοσίου, ο οποίος διαπίστωσε τα εμφανή σημάδια της βίας που ασκήθηκε πάνω του.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, καταδικάζει όπως αναφέρει, «την βία που ασκήθηκε σε βάρος ενός επαγγελματία λειτουργού του Τύπου, που υπηρετεί μάλιστα σε ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γεγονός που εκθέτει την πατρίδα μας διπλά. Ήδη το Associated Press προβαίνει σε σχετικά διαβήματα τόσο προς τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές, όσο και σε διεθνή φόρουμ».

Καταλήγοντας, η Ένωση Συντακτών Κύπρου «καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν το πιο πάνω απαράδεκτο περιστατικό με όσο το δυνατό πιο πλήρη και αποτελεσματικό τρόπο. Η βία, ο εκφοβισμός και οι προπηλακισμοί δεν θα περάσουν. Η αλήθεια πρέπει πάντα να φτάνει ανεμπόδιστα στην κοινή γνώμη και οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο και την αποστολή τους, απρόσκοπτα».