Αρχική Τελευταία Νέα Επέκταση της άδειας μητρότητας για μερικές βδομάδες άνευ απολαβών συζητά η Επιτροπή...

Επέκταση της άδειας μητρότητας για μερικές βδομάδες άνευ απολαβών συζητά η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής

Επέκταση της άδειας μητρότητας για μερικές βδομάδες, άνευ απολαβών και χωρίς να επιβαρύνεται το ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων τέθηκε επι τάπητος στην Επιτροπή Εργασία της Βουλής. Η άδεια μπορεί να λαμβάνεται μετά το πέρας της πληρωμένης άδειας μητρότητας σύμφωνα με την πρόταση νόμου των Οικολόγων .

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε ότι η νέα μητέρα, θα μπορεί να παραμείνει στο σπίτι για ακόμη λίγες βδομάδες για να φροντίζει τα παιδιά της.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Αντρος Καυκαλιάς ΑΚΕΛ δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, στο οποίο συμμετέχει όλοι οι κοινωνικοί εταίροι και το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή σε δύο μήνες.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τόπο. Πρέπει να προχωρήσει και η άμεση επιδότηση για κάθε γέννα.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Αντρέας Αποστόλου δήλωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι νέοι γονιοί και άλλους τρόπους, όπως η δημιουργία σταθμών για νήπια, με την λειτουργία ολοήμερων σχολείων, καθώς άλλα μέτρα.