Αρχική Τελευταία Νέα Επεκτάθηκε ο έλεγχος στο Λανίτειο μετά τη πτώση μέρους της οροφής

Επεκτάθηκε ο έλεγχος στο Λανίτειο μετά τη πτώση μέρους της οροφής

Ο κ.Έλληνας υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι ηλικίας 70 χρόνων και τα προβλήματα είναι αναμενόμενα,

Σε ένα γενικότερο έλεγχο των παλιών κτιρίων των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων προχώρησε η Σχολική Εφορεία μετά το χθεσινό περιστατικό κατά το οποίο υποχώρησε κομμάτι από την οροφή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, το συνεργείο που ανέλαβε να επιδιορθώσει τη ζημιά, έλαβε οδηγίες να επιθεωρήσει όλους τους χώρους και έχουν εντοπιστεί κάποια σημεία που χρήζουν επιδιορθώσεων «ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Ο κ.Έλληνας υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο κτίριο όπου υποχώρησε μέρος της οροφής σε τάξη του Μουσικού Λυκείου, είναι ηλικίας 70 χρόνων και τα προβλήματα είναι αναμενόμενα, μέχρι να γίνει η πλήρης αναβάθμιση των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων.

Σημείωσε ωστόσο ότι, το  περιστατικό, «μας έθεσε σε μεγαλύτερη εγρήγορση για εκτενέστερο έλεγχο», υποδεικνύοντας ότι καθημερινά συνεργεία της Σχολικής Εφορείας ανταποκρίνονται για μικροεπιδιορθώσεις σε σχολεία, ενώ για μεγαλύτερα περιστατικά αναλαμβάνουν ιδιωτικά συνεργεία.  

Οι επιδιορθώσεις στο Λανίτειο, πρόσθεσε, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Πέμπτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ