Αρχική Τελευταία Νέα Έπεσαν οι υπογραφές για περιβαλλοντικούς δρόμους στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας

Έπεσαν οι υπογραφές για περιβαλλοντικούς δρόμους στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας

Υπογράφτηκε σήμερα το συμβόλαιο για το έργο δημιουργίας περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας στη Λεμεσό.

b32787badR.jpeg

Το έργο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του δήμου για ανάπτυξη και ουσιαστική αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει σταδιακά γειτονιές από όλες τις συνοικίες της πόλης, ξεκινώντας άμεσα τις συνοικίες του Αγίου Σπυρίδωνα, Ομόνοιας, Ζακάκι, Αγίας Φύλας και Αγίου Νικόλα. Τα έργα στις συνοικίες προβλέπουν ανασχεδιασμό επιλεγμένων δρόμων οι οποίοι συνδέονται με χώρους πρασίνου και σχολεία, χώρους συνάθροισης, ποδηλατοδρόμους, εμπλουτισμό του πρασίνου και οργανωμένους χώρους στάθμευσης. Οι γειτονιές αυτές θα αναγνωρίζονται με ειδικές σημάνσεις και μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο ελκυστικές. Οι περιβαλλοντικές αυτές γειτονιές θα αποτελέσουν τους πυρήνες για περαιτέρω επέκταση τους στο μέλλον.

Το έργο της δημιουργίας περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας περιλαμβάνει τους εξής δρόμους, συνολικού μήκους 5,1 χλμ: Ξηρόκαμπου, Σφακιών, Μάνης, Σαρανταπόρου, Μενέλαου Λουντέμη, Μιλήτου, Σούδας, Ηλιουπόλεως, Ασίας, Ευτυχίδου, Καρνεάδη, Ψηλορείτου και Πανίκου Δημητρίου, Ιοκάστης, Ηγήσους, Ησαϊα, Αριστόκυπρου.

81346d6a13.jpeg

Κατά την διάρκεια της υπογραφής των συμβολαίων έγινε σύντομη παρουσίαση του έργου από το Δήμαρχο Λεμεσού. Το έργο θα κατασκευάσει η εταιρεία An. Christou Properties and Constructions και το κόστος θα ανέλθει στα €2.3 εκ. πλέον ΦΠΑ. Οι κατασκευαστικές εργασίες αρχίζουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 μήνες περίπου.  Στην δική του εισαγωγική ομιλία ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στην πολιτική του Δήμου για συνεχή αναβάθμιση των συνοικιών και τόνισε τη σημασία της δημιουργίας πράσινων γειτονιών. Επανέλαβε δε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί προτεραιότητα με στόχο να απλωθεί ισορροπημένα και δυναμικά η ανάπτυξη στη μείζονα περιφέρεια για να δώσει πνοή και χρώμα στις μεγάλες συνοικίες της Λεμεσού.