Αρχική Τελευταία Νέα Επίσημα το χρυσό κλειδί της πόλης στο Παύλο Κοντίδη!

Επίσημα το χρυσό κλειδί της πόλης στο Παύλο Κοντίδη!

Ο Δήμος Λεμεσού σε μια λαμπρή τελετή τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση – το Χρυσό Κλειδί της Πόλης – τον Ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη.
Η τελετή που έγινε στην παρουσία των Αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου προκάλεσε συγκίνηση και περηφάνια.

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Μέγαρο υπό το θερμότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων επιδόθηκε από το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη το Χρυσό Κλειδί στον Παύλο.

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με έκτακτη ειδική συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατατέθηκε από τον Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, ψήφισμα για την απονομή του Χρυσού Κλειδιού της πόλης, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα, σε πανηγυρικό κλίμα, με τους παρευρισκόμενους να αναφωνούν “άξιος”.

Διαβάζοντας το σχετικό ψήφισμα, ο κ.Νικολαϊδης είπε πως, ο Παύλος Κοντίδης, με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012, στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία Laser, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, χαρίζοντας στην Κύπρο το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο, στη σύγχρονη εποχή.

Ο Παύλος, συνέχισε, ένα παιδί της αθλητομάνας Λεμεσού, με την πορεία του, με την αγωνιστική του διαδρομή, με τον χαρακτήρα και το ήθος του, εκφράζει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η πόλη, εκφράζει ό,τι καλύτερο, ό,τι μεγάλο και ό,τι αληθινό εκφράζει η πατρίδα μας.

Το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, απηχώντας τα αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης όλης της Λεμεσού και όλης της Κύπρου, απονέμει το Χρυσό Κλειδί της πόλης και ταυτόχρονα αναφωνεί εύγε, άξιος της Λεμεσού, άξιος της Κύπρου, είπε ο Νίκος Νικολαϊδης.

Σε χαιρετισμό του, που διάβασε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Παύλο Κοντίδη, “ο οποίος αποτελεί φωτεινό φάρο για τη νεολαία μας και πρότυπο για τα παιδιά μας”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε, παράλληλα, ότι η επιλογή για την απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης στον Παύλο Κοντίδη, σηματοδοτεί την απαρχή των δραστηριοτήτων της Λεμεσού, ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020 και συνεχάρη τον Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και το αθλητικό γραφείο του δήμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Λοίζος Μαυρουδής,ο οποίος χαρακτήρισε την μέρα αυτή ιστορική. Το χρυσό κλειδί απονέμεται για πρώτη φορά σε πολίτη της πόλης μας ανέφερε ο Λοίζος Μαυρουδής.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος, παγκόσμιος πρωταθλητής και πεντάκις ολυμπιονίκης Ανδρέας Κοσματόπουλος μιλώντας γαι τον Παύλο Κοντίδη ανέφερε: “Είναι πολλά κομμάτια του παζλ που πρέπει να μπουν στη σωστή σειρά για να έρθει αυτή η μεγάλη εικόνα της επιτυχίας. Αν παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα προετοιμασίας κλέβεις τον ίδιο σου τον εαυτό.Αν δεν προπονείσαι σκληρά κάποιος άλλος θα το κάνει και θα σε ξεπεράσει».

Ο βετεράνος κύπριος πρωταθλητής στίβου, Γιώργος Μικελλίδης αναφέρθηκε στην τύχη του Παύλου να έχει δίπλα του να του συμπαρίστανται και να τον στηρίζουν την οικογένεια του, και ιδιαίτερα τον πατέρα του. “Αυτή η συμπαράσταση ήταν και είναι πολύ σημαντική για ένα ακόμη ιδιαίτερο λόγο, γιατί ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του, γίνεται σε άλλες χώρες, μακριά από το οικογενειακό του περιβάλλον, λόγω καλύτερων υποδομών και προπονητικών συνθηκών”.

Καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος είπε χαρακτηριστικά “Αυτό που έχω να κάνω με αυτό το κλειδί, είναι να ξεκλειδώσω τα όνειρα των παιδιών και να τα βοηθήσω να τα υλοποιήσουν”.

Υποδεικνύοντας πως σε λίγο θα κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Παύλος Κοντίδης διερωτήθηκε πώς θα πρέπει να μεγαλώσει τα παιδιά του όταν έρθει η ώρα να κάνει τη δική του οικογένεια, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση, ότι δηλαδή η λύση είναι ο αθλητισμός.

Ευχήθηκε δε, στον Δήμο Λεμεσού, με την ευκαιρία της διάκρισης του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020, “να κάνουμε τις υποδομές που χρειαζόμαστε, να κτίσουμε αθλητική κουλτούρα στο νησί μας, να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και έτσι θα βγουν πολύ περισσότεροι πρωταθλητές”.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Ύμνο.