Αρχική Τελευταία Νέα Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

Ο συντονισμός και η στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αποτελούν δέσμευση των δύο πλευρών προς υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν στην απάμβλυνση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προτεραιότητα το κυκλοφοριακό.

Σε επίσκεψη του το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συζήτησαν στην παρουσία δημοτικών συμβούλων και αρμόδιων φορέων τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της Λεμεσού.

«Για όλα τα θέματα δρομολογήθηκαν διαδικασίες. Θεωρούμε ότι υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα για να προωθήσουμε πρακτικές λύσεις και μάλιστα να παρακολουθούμε την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού με το πέρας της συνάντησης. Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης η μεγαλύτερη πρόκληση για την Λεμεσό είναι η επίτευξη των στόχων για κλιματική ουδετερότητα και για μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. «Τα θέματα της κυκλοφοριακής διακίνησης είναι προεξάρχοντα και νομίζω αυτό έγινε απόλυτα αντιληπτό και αποδεκτό» είπε αναφερόμενος στον στόχο που έχει τεθεί για κλιματική ουδετερότητα.

«Πιστεύω ότι μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα βρούμε τις λύσεις για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία θα απαμβλύνουν τα προβλήματα της πόλης, θα βοηθήσουν στο να συμπληρωθεί το οδικό δίκτυο και να εφαρμοστεί το ΣΒΑΚ και τα οποία θεωρούμε θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στους στόχους της πόλης» είπε από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε προγραμματισμό συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα για καταγραφή προβλημάτων που προκύπτουν στις διαδικασίες και να εντοπίζονται λύσεις.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Δημοτικό Μέγαρο είναι η συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στο Πρόγραμμα EU Mission Cities για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πολεοδομικό Έργο της οδού Ευαγόρα Λανίτη, η Β’ και Γ’ Φάση Ανάπλασης Αγίας Φυλάξεως, ο Βόρειος Παρακαμπτήριος Λεμεσού, η Κατασκευή υπέργειας διάβασης που θα ενώνει την οδό Κωστή Παλαμά και Έλλης Λαμπέτη, νότια και βόρεια του αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα, η Ανέγερση νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού και η υλοποίηση μέτρων του ΣΒΑΚ.