Αρχική Λεμέσιος Επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο κινείται σωστά, μακάρι να “κάτσει” με τον επενδυτή,...

Επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο κινείται σωστά, μακάρι να “κάτσει” με τον επενδυτή, παντοπουλείο!

Εδώ και ένα περίπου μήνα είχα πάρει την πληρόφορηση ότι η αρμόδια επιτροπή η οποία συστάθηκε για να δει τι θα γίνει με το Παντοπουλείον, ότι βρισκόταν σε επαφές με συγκεκριμένο επενδυτή ο οποίος θα αναλάμβανε την διαχείριση όλου του χώρου.

Οι πληροφορίες μας μάλιστα μιλούσαν για συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό από τον επενδυτή τον οποίο σας λέω ότι εμπιστεύομαι και με κλειστά μάτια. Όχι, δεν με ξέρει και δεν είναι ούτε συγγενής και ούτε κολλητός μου. Αλλά όλοι ξέρουμε την δουλειά του.

Κι΄αν πραγματικά “κάτσει” η διαπραγμάτευση και δεν υπάρξουν ρομαντικές παρεμβάσεις από δημοτικούς συμβούλους που θα κάνουν την συμφωνία αδύνατη τότε θα πρέπει όλοι να είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος θα καταστεί σημείο αναφοράς αλλά και η Σαριπόλου θα αναβαθμιστεί ταμάλα.

Τώρα έχουμε ήδη δει κάποιες αντιδράσεις. Με χθεσινή της ανακοίνωση η Κίνηση Αρχιτεκτόνων διαφωνεί, δικαίωμα της και απόλυτα σεβαστή η διαφωνία, αλλά δεν δίνει και πρόταση. Κι΄οτιδήποτε προσπάθησε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα εκεί, απέτυχε παταγωδώς.

Γιατί απλά ότι προσπάθσε να κάνει το δημοτικό συμβούλιο εκεί, ήταν λύσεις που έχουν λήξει προ πολλού. Γι΄αυτό κι΄επιτέλους πρέπει να δούμε σωστά και προπάντος ρεαλιστικά. Επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο κινείται στον σωστό δρόμο για το συγκεκριμένο θέμα.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δημοτικοί συμβούλοι δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους και το λεξιλόγιο τους ίσως την λέξη, την φράση, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό από την μια ακούεται πιασάρικο κι΄από την άλλη είναι και λίγο ας πούμε της μόδας. Άλλοι βεβαίως το εννοούν.

Και είναι κάτι με το οποίο και συμφωνώ κι΄εγώ δηλαδή ότι ανάμεσα στις χρήσεις που θα μπορούσε ο επενδυτής να φέρει μέσα στο παντοπουλείον θα ήταν και κάποιες παραστάσεις. Καραγκιόζης, κουκλοθέατρο. Αυτό θα έκανε τον χώρο πολυδιάστατο και θα του έδινε ενέργεια, θα τον καθιστούσε διαδραστικό.

Τελειώνοντας θα ξαναευχηθώ. Μακάρι να ευωδοθεί η προσπάθεια και η διαπραγμάτευση με τον συγκεκριμένο επενδυτή. Θα είναι ότι καλύτερο για το κέντρο της πόλης μας. Οτι καλύτερο μας έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό, έστω κι΄αν ακούεται υπερβολικό.

Κι΄ας είναι η κάθοδος του επενδυτή στο παντοπουλείο η απαρχή γιατην πεζοδρόμηση της οδού Κανάρη. Έπρεπε να γίνει από καιρό!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…