Αρχική Τελευταία Νέα Έρευνες για την χτεσινή φωτιά μεταξύ Φάλειας – Πενταλιάς

Έρευνες για την χτεσινή φωτιά μεταξύ Φάλειας – Πενταλιάς

Έρευνες διενεργούν σήμερα Αστυνομία και Πυροσβεστική για την διαλεύκανση των αιτιών πρόκλησης της χτεσινής φωτιάς στην περιοχή μεταξύ των χωριών Φάλειας – Πενταλιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική σε επιφυλακή παρέμειναν καθόλη την διάρκεια της νύκτας ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να προλάβουν νέες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των χωριών Πενταλιάς – Φάλειας .

Τα ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η Δημοκρατίας πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί ρίψεις νερού με στόχο τις τελικές κατασβέσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξεκίνησε στη 13:25 χτες και σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση η καμένη έκταση ανέρχεται σε 2 ½ τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλαμιώνες, αμπελώνες και διάφορα δέντρα όπως αμυγδαλιές και άλλα.

Η διαχείριση της κατέστη δυνατή στις 20:00 περίπου χτες βράδυ.

Κατά την εξέλιξη προστατεύθηκαν, όπως είπε, κτηνοτροφικά υποστατικά, τα οποία κινδύνευσαν άμεσα.

Επεσήμανε, επίσης, πως η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε πολύ δύσβατη περιοχή ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στο μέρος κατέστησαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύθηκαν 14 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας, Λευκωσίας και ΕΜΑΚ, τρία του Τμήματος Δασών, ένας προωθητής γαιών από την Επαρχιακή Διοίκηση και ένα όχημα πυρόσβεσης του Ταμείου Θήρας.

Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και πέντε εναέρια μέσα πυρόσβεσης που εκμισθώνει η Δημοκρατία και δύο του Τμήματος Δασών.

Στο μέρος της πυρκαγιάς, είπε ο κ. Κεττής, παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ` όλη την διάρκεια της νύχτας για τελικές κατασβέσεις, και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και πλήρη οριοθέτηση.

Σημειώνεται πως είναι η 3η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή το τελευταίο 15νθήμερο.

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα σημεία που θα βρίσκονται τα «walk in» για εμβολιασμό
Επόμενο άρθροΑΗΚ: €500.000 με τη μορφή κινήτρων για εμβολιασμό