Αρχική Εκδηλώσεις Έρχεται η γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι!

Έρχεται η γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι!

Τα γλυτζιηστά είναι παραδοσιακό Κοιλανιώτικο έδεσμα που κερνούσαν τον κόσμο οι Κοιλανιώτες σε γιορτές, αρραβώνες, γάμους, βαφτίσεις κλπ.

Παρασκευάζονταν με λεπτό μακρόστενο φύλλο που παραγεμιζόταν με αμύγδαλα κοπανισμένα, κανέλα και ζάχαρη, ενώ μετά το τηγάνισμα τα έριχναν σε σιρόπι.

Έτσι οι Κοιλανιώτες διοργανώνουν την  Γιορτή του Γλυτζιστού, η οποία επανέρχεται φέτος την Κυριακή 3 Ιουλίου στην αυλή του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κοιλανίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

Η Γιορτή του Γλυτζιστού είναι μια εκδήλωση που καθιερώνεται κάθε χρόνο στο πανέμορφο χωριό Κοιλάνι Λεμεσού. Εκεί θα μάθεις για την ιστορία αυτού του παραδοσιακού γλυκού, θα δεις πως φτιάχνεται από τις έμπειρες Κοιλανιώτισσες του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλανιού και θα γευτείς τις πλούσιες γεύσεις του.

Η εκδήλωση συνοδεύεται με χορούς, τραγούδια, τσιαττιστά και βεβαίως από διάφορα περίπτερα με χειροτεχνίες, με νόστιμα εδέσματα, φαγητά και για τους μικρούς μας φίλους φουσκωτά. Επίσης, για τους λάτρεις της παραδοσιακής τέχνης τα μουσεία του χωριού θα είναι όλα ανοικτά και για τους λάτρεις του κρασιού τα οινοποιεία του χωριού θα υποδέχονται τους επισκέπτες.