Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται οι πρώτες βροχές του Φθινοπώρου

Έρχονται οι πρώτες βροχές του Φθινοπώρου

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σύμφωνα με τον Τμήμα Μετεωρολογίας, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές ή/και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο χαλαζιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από την Τετάρτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση:

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά τόπους δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, στα ορεινά. Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές στο εσωτερικό και στα βορειοανατολικά, μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στις νότιες περιοχές του Τροόδους αλλά και σε περιοχές στα νότια παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.