Αρχική Τελευταία Νέα Έρχονται βροχές, χιόνια και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Έρχονται βροχές, χιόνια και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Το εξασθενημένο πλέον βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει από την Τετάρτη, παραμένει στην περιοχή μας μέχρι την Κυριακή και ακολούθως διαλύεται.

 

Αυτό το σύστημα θα επηρεάζει την περιοχή μας με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι την Κυριακή το απόγευμα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα, όπως μας ενημερώνει το Kitas Weather

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός χωρίς βροχές και με θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γίνεται ευνοϊκή η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας έτσι ώστε να επιστρέψουν οι βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό 1/3 του νησιού και στα βόρεια. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και χιονόστρωση, κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση, κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό 1/3 του νησιού και στα βόρεια. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και χιονόστρωση, κυρίως από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι, με ενδεχόμενο χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και ενδέχεται να είναι πυκνή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με το Σάββατο.

Πηγή: Kitas Weather