Αρχική ΤΕΠΑΚ Νέα επιτυχία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο ερευνητικό πρόγραμμα EUROSTARS

Νέα επιτυχία Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο ερευνητικό πρόγραμμα EUROSTARS

Σημαντική χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROSTARS εξασφάλισε μετά από επιτυχή ερευνητική πρόταση το εργαστήριο BIOLISYS του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) με επικεφαλή τον Καθηγητή Ανδρέα Αναγιωτό και την ερευνητική του ομάδα (Μ. Προκόπη, Κ. Πιτσιλίδης και Κ. Καπνίσης).

 

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αναπτύξει μια πιο αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία για τη διαχείριση της δυσπεψίας και τη λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (ΕΠ), χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών. Το έργο αυτό θα διερευνήσει την παθοφυσιολογική ανταπόκριση στη θεραπεία του ΕΠ, θα διασαφηνίσει τον τρόπο δράσης του Lactomezole και επιπλέον, θα καθορίσει τα μακροπρόθεσμα οφέλη του σε σχέση με την υφιστάμενη φαρμακευτική αγωγή.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην έρευνα σχετικά με προκλινικές υπηρεσίες στη βιοφαρμακευτική ανάπτυξη. Οι προσπάθειες διάχυσης της γνώσης θα συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση της επιστημονικής και μη, κοινότητας της ΕΕ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου φαρμάκου, χαράσσοντας έτσι το δρόμο για τη σταδιακή μείωση της χρήσης των αντιβιοτικών.