Αρχική Τελευταία Νέα Ευεργετικές βροχές για όλη την Κύπρο – Πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ

Ευεργετικές βροχές για όλη την Κύπρο – Πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ

Σήµερα ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, µε τα φαινόµενα να εξασθενούν το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι 4 και αρχικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ, και αργότερα ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα στα ανατολικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ το βράδυ αναµένονται περισσότερα φαινόµενα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.Την Κυριακή, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως µετά το µεσηµέρι, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Παρασκευή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές και σταδιακά µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΕ/ΑΧΡ)