Αρχική Τελευταία Νέα Έβγαλε Κίτρινο Συναγερμό η Μετεωρολογική για απόψε – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Έβγαλε Κίτρινο Συναγερμό η Μετεωρολογική για απόψε – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε την Κυριακή αργά το απόγευμα το Τμήμα Μετεωρολογίας για καταιγίδα.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας. 

Προβλέπεται ότι ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι θα επηρεάσουν την περιοχή της Κύπρου. 

Τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα. 

Ο καιρός τις επόμενες μέρες 

Το βράδυ της Κυριακής, ο καιρός θα e;inai κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός. 

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Την Τρίτη και αρχικά την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Πέμπτη, αναμένεται παροδικά μερικώς συννεφιασμένος καιρός. Από την Τετάρτη αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθεί λίγο κάτω από τη μέσες κλιματολογικές τιμές. 

Την Τρίτη στα ορεινά πιθανό να πέσει και χιόνι. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. 

Πηγή: philenews