Αρχική Διεθνή Έβρος: Είχαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες οι 13 μετανάστες – Παραπέμπονται και...

Έβρος: Είχαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες οι 13 μετανάστες – Παραπέμπονται και οι 3 που τους «συνέλαβαν»

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο – «Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής, ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά» λέει ο πολίτης που τους έπιασε

 

Τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, αφορά το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή, τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο.

«Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής – Ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά» – Τι λέει ο πολίτης που «συνέλαβε» μετανάστες

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τους 13 μετανάστες που κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ, έδωσε ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη.

«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» είπε στο GRTimes, προσδιορίζοντας τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις…