Αρχική Τελευταία Νέα Στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai το ΤΕΠΑΚ

Στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai το ΤΕΠΑΚ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετέχει, με δικό του περίπτερο, στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai, η οποία πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Το ΤΕΠΑΚ βρίσκεται στην έκθεση για δύο ημέρες, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2021, μαζί με την αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στην οποία συμμετέχουν και τα άλλα δύο δημόσια Πανεπιστήμια καθώς επίσης αριθμός ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου.

Η έκθεση, η οποία διαρκεί για περίοδο 6 μηνών, λαμβάνει χώρα κάθε 5 έτη και σε αυτή συμμετέχουν αντιπροσωπείες μεγάλων εταιριών και οργανισμών από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Η συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στην έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του Πανεπιστημίου για ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησής του, ενώ την ίδια ώρα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για προώθηση και προβολή του ΤΕΠΑΚ ως ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό πανεπιστήμιο, με διεθνή αναγνώριση.

Προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να ενημερωθούν για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα και τις ευκαιρίες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, υπό την επίβλεψη του υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου, ως επίσης για τις υποτροφίες που προσφέρονται.

Το ΤΕΠΑΚ εκπροσωπεί στην έκθεση ο Λειτουργός της Υπηρεσίας, Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, Δρ Κωνσταντίνος Δημητρούλας, ο οποίος, πέραν της ενημέρωσης των επισκεπτών, πραγματοποιεί, επίσης, επαφές με σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας και σύναψης συμφωνιών με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στην έκθεση μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στους χώρους της έκθεσης τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.