Αρχική Τελευταία Νέα Ο ΠΑ.Σ.Π. φιλοξενεί στη Λεμεσό το εκλογικό πανευρωπαϊκό Κονγκρέσο της FIFPRO

Ο ΠΑ.Σ.Π. φιλοξενεί στη Λεμεσό το εκλογικό πανευρωπαϊκό Κονγκρέσο της FIFPRO

Στη Λεμεσό θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου 2021 το Πανευρωπαϊκό Κονγκρέσο της FIFPRO, με διοργανωτή τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.). Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης συγκέντρωση των ηγετών των ευρωπαϊκών συνδέσμων ποδοσφαιριστών, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Θα συμμετάσχουν γύρω στους 100 συνέδρους από 40 χώρες της Ευρώπης, ενώ στις εργασίες στο ξενοδοχείο St. Raphael θα βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι της UEFA και της European Club Association (ECA).

Το φετινό Πανευρωπαϊκό Κονγκρέσο της FIFPRO είναι και εκλογικό, αφού σε αυτό θα αναδειχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ζώνης. Επανεκλογή στη θέση του αντιπροέδρου διεκδικεί ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είχε εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Κονγκρέσου το 2019, στο περιθώριο του παγκόσμιου Κονγκρέσου της FIFPRO που έγινε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το Κονγκρέσο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020, αλλά αναβλήθηκε για ένα χρόνο.

Οι αφίξεις των συνέδρων θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, με το επίσημο δείπνο να διεξάγεται το βράδυ, στη Λεμεσό. Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 8 του μήνα θα λάβουν χώρα οι εργασίες του συνεδρίου, με πολλά και σημαντικά θέματα στην ατζέντα. Παρόντες στην έναρξη θα είναι ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Πέραν από τις εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα που αφορούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως η προστασία των υγείας των ποδοσφαιριστών (θέμα που μπήκε έντονα στη δημόσια συζήτηση, μετά το επεισόδιο με τον Κρίστιαν Έρικσεν στο πρόσφατο Euro), η θερμική καταπόνηση των παικτών, τα ίσα δικαιώματα των γυναικών, οι κανονισμοί μεταγραφών και τα επιβαρυμένα προγράμματα των διοργανώσεων.

Με το Κονγκρέσο να διεξάγεται υπό συνθήκες πανδημίες, τα μέτρα προστασίας της υγείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη οργανωτικά πρόκληση για τον ΠΑ.Σ.Π., που καλείται να φέρει εις πέρας το Κονγκρέσο, υπό δύσκολες συνθήκες.

Πηγή ΠΑΣΠ

Προηγούμενο άρθροΠρόστιμο 4,000 σε καφετέρια – Καταγγέλθηκαν 28 πολίτες & 4 υποστατικά
Επόμενο άρθροΕμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Πότε πρέπει να γίνεται η τρίτη δόση – Τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ