Αρχική Τελευταία Νέα Τέσσερις ύποπτοι για την κλοπή στρατιωτικού G3 από οικία στη Λεμεσό

Τέσσερις ύποπτοι για την κλοπή στρατιωτικού G3 από οικία στη Λεμεσό

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας και με δικαστικά διατάγματα τέθηκαν υπό εφταήμερη κράτηση, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής στρατιωτικού τυφεκίου τύπου G3. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Η διάρρηξη και η κλοπή διαπράχθηκαν μεταξύ του περασμένου Σαββάτου και της περασμένης Δευτέρας, 21-23 Αυγούστου, σε κατοικία στη Λεμεσό, από όπου σύμφωνα με την καταγγελία των ιδιοκτητών του σπιτιού, κλάπηκε το στρατιωτικό τυφέκιο, μαζί με τον ιμάντα αορτήρα, τον δίποδα και τον φλογοκρύπτη του όπλου, χωρίς ωστόσο να κλαπεί το κλείστρο του.

Από την κατοικία, οι ιδιοκτήτες της οποίας απουσίαζαν κατά το τριήμερο, κλάπηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 1,800 ευρώ, διάφορα ασημικά, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, διάφορες εικόνες και άλλα αντικείμενα.

Στοιχεία προέκυψαν εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, άντρες ηλικίας 32, 34, 20, και 18 ετών, μετά τον εντοπισμό στην κατοχή των τριών πρώτων, από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, περιουσίας που είχε κλαπεί μαζί με το στρατιωτικό τυφέκιο από την κατοικία.

Πως οδηγήθηκαν στα ίχνη των υπόπτων

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, τα μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο με το οποίο οι 32χρονος, 34χρονος και 20χρονος διακινούνταν σε περιοχή στη Λεμεσό και εντόπισαν στο όχημα αριθμό ασημικών και άλλα αντικείμενα, για την κατοχή των οποίων οι τρεις ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις. Αφού οι τρεις συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, ακολούθησαν εξετάσεις από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον και του 18χρονου τέταρτου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα για τη διενέργεια εξετάσεων για αναγνώριση της περιουσίας που ανευρέθηκε από τα μέλη του ΟΠΕ. Η περιουσία υποδείχθηκε χθες σε ιδιοκτήτρια της κατοικίας όπου διαπράχθηκαν η διάρρηξη και κλοπή του στρατιωτικού τυφεκίου και αυτή αναγνώρισε τα ασημικά ως μέρος της περιουσίας που είχε κλαπεί από την κατοικία της.

Το πρωί σήμερα, με την νέα εξέλιξη αναγνώρισης της κλοπιμαίας περιουσίας, οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διατάγματα κράτησής τους διάρκειας εφτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής.

Προηγούμενο άρθροAltamira Real Estate: 60 επιλεγμένα οικιστικά χωράφια κάτω από €60.000
Επόμενο άρθροΑκυρώθηκε η κούρσα της Πελενδρίτου, άκυρο και το μετάλλιο