Αρχική Τελευταία Νέα Γερμανικό Ογκολογικό: Στο δρόμο συμφωνίας με Υπουργείο Υγείας

Γερμανικό Ογκολογικό: Στο δρόμο συμφωνίας με Υπουργείο Υγείας

Θέμα ημερών είναι το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Νοσοκομείου που εδρεύει στη Λεμεσό για αγορά υπηρεσιών από το νεοσύστατο ιατρικό κέντρο. Στόχος, να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της Λεμεσού και της Πάφου οι οποίοι εδώ και χρόνια πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία, προκειμένου να λάβουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται πολύ κοντά σε ακτίνα συμφωνίας και το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Όπως ανέφερε, εξάλλου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, το Υπουργικό Συμβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη άναψε πράσινο φως στην αύξηση του ανώτατου ποσού για την αγορά υπηρεσιών από το εν λόγω ιατρικό κέντρο, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, από τα €4 εκατομμύρια ετησίως, τα οποία είχε εγκρίνει τον περασμένο Ιανουάριο το Υπουργικό ( στο πλαίσιο της έναρξης της διαπραγμάτευσης), πλέον θα μπορούν να διατεθούν μέχρι και €5 εκατομμύρια, χωρίς να σημαίνει ότι θα δαπανηθεί για το σκοπό αυτό το σύνολο του ποσού. Το ακριβές ποσό της συμφωνίας θα καθοριστεί σύντομα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Περισσότερα στο InBusinessNews