Αρχική Τελευταία Νέα Γερμασόγεια: Δημιουργήθηκε το Πάρκο «Φιλίας των Εθνών»

Γερμασόγεια: Δημιουργήθηκε το Πάρκο «Φιλίας των Εθνών»

Με διάφορες ευκαιρίες και σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος Γερμασόγειας έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τους κατοίκους της περιοχής του και όχι μονό, οι οποίοι προέρχονται από ξένες εθνότητες.

Στα πλαίσια αυτού του ενδιαφέροντος για την αποδοχή, την παροχή υπηρεσιών και την καλύτερη ενσωμάτωση των ξένων στην τοπική κοινωνία της Γερμασόγειας, εντάσσεται και η πρωτοβουλία της δημιουργίας του «Πάρκου Φιλίας των Εθνών».

Ένας χώρος στην περιοχή «Καλόγηροι» (στη διασταύρωση των οδών Βίκτωρος Ουγκώ και Μυκηνών) όπου ζουν δεκάδες οικογένειες ξένων και ο οποίος για αρκετά χρόνια ήταν αναξιοποίητος και εγκαταλειμμένος. Από την περασμένη εβδομάδα ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί σημείο συνάντησης και δημιουργικής συναναστροφής όχι μόνο για τους περίοικους, αλλά γενικότερα για την πολυπολιτισμική κοινωνία της Γερμασόγειας.

Με αποκλειστική δαπάνη του δήμου, η οποία ανήλθε στις 250.000 ευρώ, δημιουργήθηκε ένα ελκυστικό πάρκο το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας στην παρουσία εκατοντάδων επώνυμων και ανώνυμων πολιτών προερχόμενων από διάφορες εθνότητες. Στο πάρκο έχουν φυτευτεί περισσότερα από 100 δέντρα, μεταξύ των οποίων φοίνικες, αγριελιές, μαστιχόδεντρα και χαρουπιές, ενώ στα διάφορα σημεία του έχουν δημιουργηθεί παιδότοποι με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, γήπεδο μπάσκετ αλλά και χώροι με όργανα γυμναστικής για την εξυπηρέτηση επισκεπτών μεγαλύτερων ηλικιών.

Εξηγώντας το σκεπτικό για την ονομασία του χώρου σε «Πάρκο Φιλίας των Εθνών», ο δήμαρχος Γερμασόγειας επισημαίνει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κατοικούν γύρω από αυτόν το χώρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, προέρχονται από διάφορες εθνότητες με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα. «Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα της αγάπης και της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας», αναφέρει ο Κυριάκος Ξυδιάς, επισημαίνοντας παράλληλα και τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από το δήμο προς την ευρύτερη κοινωνία να κατανοήσει και να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

Πηγή: Διάλογος