Αρχική Λεμέσιος Γιατί να μην πάρει το ΤΕΠΑΚ το κτήριο της Συνεργατικής στη Γλάδστωνος;

Γιατί να μην πάρει το ΤΕΠΑΚ το κτήριο της Συνεργατικής στη Γλάδστωνος;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση κατατέθηκε από το διαδικτυακό portal lemesos.me που αφορά την συζήτηση που έχει δημιουργηθεί τελευταία για ενδεχόμενη μετακίνηση του ΤΕΠΑΚ στους χώρους του οικισμού Βερεγγάρια. Μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού, το κεντρικό κτήριο της οδού Γλάδστωνος θα μπορούσε ίσως να αποτελεί μία λύση…

gladston3

Το άρθρο:

“Είναι γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες ακούμε το κρατικό αφήγημα περί δημιουργίας φοιτητικών εστιών για το ΤΕΠΑΚ στον χώρο όπου βρισκόταν ο οικισμός Βερεγγάρια, στα Πολεμίδια, μακριά από το κέντρο της πόλης όπου η Λεμεσιανή κοινωνία οραματίστηκε και κατάφερε να χωροθετήσει το Πανεπιστήμιο της πόλης μας.

Ο οικισμός Βερεγγάρια συμπεριλαμβάνεται βεβαίως ανάμεσα στα κρατικά φιλέττα τα οποία η τρόικα ζητούσε την πώληση τους και τα οποία μετα τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση του Δημοσίου χρέους,  προφανώς ξαναβρεθούν στο επίκεντρο των αιτημάτων  των δανειστών. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας.

Το θέμα και το ερώτημα μας είναι. Γιατί το κράτος στο οποίο κατέληξαν τα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού και πριν γίνουν οι συμφωνίες με την Ελληνική Τράπεζα, γιατι λοιπόν το κράτος αν πραγματικά ενδιαφέρεται για το ΤΕΠΑΚ δεν ξέφυγε από το φανταστικό σενάριο του Βερεγγάρια προσφέροντας στο ΤΕΠΑΚ το κτιριακό συγκρότημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου στην οδό Γλάδστωνος; Τι πιο ιδανικό;

Για όσους δεν γνωρίζουν μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο χώρο με διαμερίσματα, δημόσιους χώρους, πράσινο και μια Κεντρική Πλατεία, έναν ιδανικό χώρο για φοιτητικές εστίες και άλλες χρήσεις στο κέντρο της πόλης και όχι κάπου αλλού. Ενα χώρο σχεδον διπλα στην νεότευκτη Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και προπαντός μιλάμε για εναν χώρο άμεσα διαθέσιμο και όχι κάποτε στο μέλλον.

Αλήθεια το σκέφτηκε αυτό κάποιος Λεμεσιανός βουλευτής;  Το σκέφτηκε ο Δήμος Λεμεσού; Το σκέφτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ; Αν το σκέφτηκαν τι έχουν πράξει κι αν δεν το σκέφτηκαν γιατί δεν το σκέφτηκαν; Ιδού λοιπόν το μέγα ερώτημα.”

Δείτε το άρθρο εδώ:

Το εν λόγω κτήριο:

gladston1

gladston2

gladston4

gladston5