Αρχική Τελευταία Νέα Γιολίτη: «Ποτέ δεν ήταν σκοπός μας να δημιουργήσουμε πόλεις δύο ταχυτήτων»

Γιολίτη: «Ποτέ δεν ήταν σκοπός μας να δημιουργήσουμε πόλεις δύο ταχυτήτων»

Μετά την ανακοίνωση των εχθεσινών μέτρων, οι υπουργοί της Κυβέρνησης με διευκρινίσεις τους ξεκαθαρίζουν για τα νέα μέτρα και ποια στήριξη θα παρέχετε στους πολίτες.

Μετάξυ των άλλων η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη ανάφερε τα πιο κάτω:

“Η επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει άλλα περιθώρια στην πολιτεία από τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Για να έχουν ουσιαστική αξία τα μέτρα χρειάζεται να διασφαλίσουμε την επιτήρηση τους. Δεν έχουμε επιλογή και δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα από τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της ζωής. Από την πρώτη στιγμή η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ήταν αδιαπραγμάτευτη.

Οι αστυνομικοί μας που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για επιτήρηση και η Εθνική Φρουρά δεν είναι εχθροί ούτε τιμωροί. Βρίσκονται στο καθήκον για να μας προστατεύσουν από τον αόρατο εχθρό. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί. Είναι η ώρα της μέγιστης συστράτευσης απέναντι στην πανδημία. Κανένας από εμάς δεν επιθυμεί να ζει σε συνθήκες περιορισμού. Μακάρι να μην εκδοθεί κανένα εξώδικο.

Να πω κάτι για την πόλη που ζω τη Λεμεσό και την πόλη καταγωγής μου την Πάφο. Ποτέ δεν ήταν σκοπός μας να δημιουργήσουμε πόλεις δύο ταχυτήτων. Είμαι λεμεσιανή και ξέρω ότι οι συμπολίτες μου όπως και οι Παφίτες θα δοκιμαστούμε ιδιαίτερα. Γνωρίζω ότι έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και θα κάνουμε ότι πρέπει.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ομαλότητα. Όσο πιο πολύ πειθαρχήσουμε τόσο πιο κοντά θα οδηγηθούμε σε ασφαλή Χριστούγεννα για εμάς και την οικογένεια μας. Απευθύνω έκκληση σε όλους να συμμαχήσετε με την πολιτεία για να θέσουμε φραγμό στην εξάπλωση του ιού. Χρειάζεται συλλογικότητα. Στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς”