Αρχική Τελευταία Νέα Δήμαρχος Λεμεσού: Greece Forward III: Προοδευτικές πολιτικές για τις πόλεις του σήμερα...

Δήμαρχος Λεμεσού: Greece Forward III: Προοδευτικές πολιτικές για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο συνέδριο «Greece Forward III: Προοδευτικές πολιτικές για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο», το οποίο θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε συνεργασία με το Foundation for European Progressive Studies (FEPS). Το Συνέδριο θα εστιάσει σε όλα τα κομβικά ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον των πόλεων και των κατοίκων τους – σε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο. Το συνέδριο ως στόχο έχει να προωθήσει έναν ουσιαστικό διάλογο για το πώς βλέπουμε το παρόν και πώς οραματιζόμαστε το μέλλον των μεγάλων αστικών δομών, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική και την ευρωπαϊκή εμπειρία.  Σε αυτό το πλαίσιο, το «Greece Forward III» στοχεύει στο να ερευνήσει τον ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο που παίζουν οι σύγχρονες πόλεις ως επίκεντρα και καταλύτες ανάπτυξης και δημοκρατικού πειραματισμού.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού θα μιλήσει και θα λάβει μέρος σε συζήτηση πάνελ, με θέμα τον ρόλο των πόλεων ως κυττάρων σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο. Η μετάβαση από ένα ομοιογενές σε ένα πολυπολιτισμικό αστικό περιβάλλον με πολλές και διαφορετικές ταυτότητες, οι εντεινόμενες μεταναστευτικές ροές και οι αυξανόμενες ανάγκες αστικοποίησης και πολεοδομικού σχεδιασμού που βασίζονται στην ποικιλομορφία και στην ανεκτικότητα αποτελούν ένα μόνο μέρος της σχέσης ευκαιριών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πόλεις.

Στο συνέδριο, το οποίο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Ernst Stetter – Πρόεδρος του Foundation for European Progressive Studies (FEPS), η πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου – Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η Olga Zrihen – Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών ο Dario Nardella – Δήμαρχος Φλωρεντίας, ο Γεώργιος Καμίνης – Δήμαρχος Αθηναίων, ο Γιάννης Μπουτάρης – Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μώραλης – Δήμαρχος Πειραιά, ο Κώστας Μπακογιάννης – Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι κέντρων ερευνών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.