Αρχική Τελευταία Νέα H οδήγηση αλλάζει με το Samsung Smart Windshield, δείτε και σχετικό video

H οδήγηση αλλάζει με το Samsung Smart Windshield, δείτε και σχετικό video

To Samsung Smart Windshield φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο πληροφόρησης του οδηγού σε πραγματικό χρόνο. 

Με το Samsung Smart Windshield αλλάζει η καθημερινότητα του αναβάτη μίας μηχανής. Το smartphone της Samsung μπαίνει μέσα σε μια ειδική θήκη που προσαρμόζεται μέσα στο φέρινγκ της μηχανής και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να προβάλλει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες στον αναβάτη, όπως είναι οι ενδείξεις του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης, τα στοιχεία καλούντος και άλλες παρόμοιες ενδείξεις.

Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται στο στάδιο του concept, ενώ υπάρχει συνδυασμένη χρήση τεχνολογίας projector, με την κατάλληλη εφαρμογή που θα επιτρέπει την εμφάνιση όλων των απαραίτητων στοιχείων στην ειδική επιφάνεια στο ταμπλό. Το Smart Windshield της Samsung μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε ένα σκούτερ όσο και σε μία μηχανή μεγαλύτερου κυβισμού.

image

Υπάρχει ένα ερώτημα κατά πόσο μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του αναβάτη κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί αναβάτες έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο smartphone τους και όχι στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να δει κανείς τη λειτουργία αυτού του concept της Samsung σε video, επομένως δεν αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στην αγορά.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…