Αρχική Τελευταία Νέα H έκρηξη κρουσμάτων φέρνει έκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας με επιδημιολόγους

H έκρηξη κρουσμάτων φέρνει έκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας με επιδημιολόγους

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) θα έχει αύριο Τετάρτη, στις 16.00, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη θα γίνει μια αξιολόγηση των δεδομένων, να ακουστούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι πρέπει να πράξουμε τις επόμενες ημέρες ή αν θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση εντός της εβδομάδας ή οι εισηγήσεις να τεθούν στοχευμένα τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα και τα στοιχεία, τα οποία καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Σημειώνουν ότι σημαντικός παράγοντας είναι οι νοσηλείες και παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τις νοσηλείες στα κρατικά νοσηλευτήρια και την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι παραπομπές ασθενών από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, έτσι ώστε να γίνει αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορέσουν να αντέξουν στην όποια πίεση ενδεχομένως επέλθει τις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση πώς χαρακτηρίζει την κατάσταση το Υπουργείο Υγείας μετά και τη χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι η αύξηση των κρουσμάτων ήταν κάτι το οποίο ανέμεναν, ωστόσο δεν αναμενόταν από τη μία μέρα στην άλλη, αναμενόταν τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσαν ότι το σημαντικό και πάλι είναι ότι βλέπουμε πως η κατάσταση των νοσηλειών μέχρι στιγμής παραμένει σταθερή και για αυτό δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και γίνεται η σωστή αξιολόγηση των δεδομένων για να διαφανεί πώς θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες, πάντοτε κατόπιν εισηγήσεων των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για πιθανό Lockdown, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως ό,τι μέτρα ληφθούν θα είναι μέτρα, τα οποία θα περιορίσουν τη διασπορά.

Ανέφεραν, επίσης, ότι θα δουν και τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων και αύριο στη σύσκεψη θα ακουστούν οι απόψεις των ειδικών για το τι πρέπει να γίνει.

Αναφορικά με την εμβολιαστική κατάσταση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κρίνεται πολύ ικανοποιητική και πρόσθεσαν ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί και ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών.