Αρχική Τεχνολογία H Activision Blizzard εξαγοράζει την δημιουργό του Candy Crash Saga για $5,9...

H Activision Blizzard εξαγοράζει την δημιουργό του Candy Crash Saga για $5,9 δις

Η αμερικανική Activision Blizzard θα καταβάλλει το αμύθητο ποσό των 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€5,36 δισ.) για να αποκτήσει την βρετανική King, δημιουργό δύο από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για κινητά (Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga),  του Call of Duty του πλέον γνωστού τίτλου για κονσόλες και του War of Warcraft (PC). Το τίμημα της ιστορικής εξαγοράς στον χώρο της διαδραστικής ψυχαγωγίας είναι σχεδόν έξι φορές υψηλότερο από αυτό που κατέβαλλε η Facebook Inc. για να αγοράσει το Instagram. Είναι επίσης, 20% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της King στις 30 Οκτωβρίου 2015.

Με την στρατηγική αυτή κίνηση η Activision Blizzard τοποθετεί εαυτόν στην πρώτη γραμμή στον χώρο του mobile gaming, εκεί όπου φανερά υστερεί με μόνη ίσως εξαίρεση το παιχνίδι Hearthstone. Η King Digital Entertainment αντίθετα έχει ισχυρή βάση σε Android, iOS και Windows καθώς και στο Facebookκαι το τρίτο τρίμηνο του 2015 είχε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο (474 εκατομμύρια) ενεργούς παίκτες το μήνα σε 196 χώρες. Επίσης, κατορθώνει να συγκεντρώνει δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις μέσα από τα παιχνίδια της (in-app purchases) -τον τελευταίο χρόνο είχε έσοδα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Activision Blizzard $4,7 δισεκατομμύρια.

Η Activision Blizzard έχει συνδέσει το όνομά της με γνωστές σειρές παιχνιδιών όπως Hearthstone: Heroes of Warcraft, StarCraft, και Diablo, Guitar Hero, Skylanders and και Destiny.

Ξέρατε ότι… Το 2014 περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι έπαιξαν 12 δισεκατομμύρια ώρες με τίτλους της Activision Blizzard. To Call of Duty είναι το πιο επιτυχημένο franchise στις κονσόλες, το World of Warcraft είναι Νο1 PC franchise, το Diablo έχει πουληθεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς και το Destiny έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια παίκτες κατά μέσο όρο που έχουν παίξει 100 ώρες ο καθένας.

ΠΗΓΗ: in.gr…