Αρχική Τελευταία Νέα H Here δημιουργεί τη γλώσσα των αυτόνομων οχημάτων

H Here δημιουργεί τη γλώσσα των αυτόνομων οχημάτων

Στον τομέα της επικοινωνίας των αυτόνομων οχημάτων επεκτείνεται η Here, δημιουργός των γνωστών χαρτών. 

Πριν από 12 μήνες περίπου, η Here είχε παρουσιάσει το σύστημα SENSORIS, το οποίο αναλαμβάνει την επικοινωνία ενός οχήματος με το cloud. Μέσα από διατάξεις αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι σε ένα συνδεδεμένο όχημα, μπορούν να ανέβουν δεδομένα που συλλέγονται κατά την κίνησή του, απευθείας στο cloud.

H ιδέα της Here είναι να μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός όλων των δεδομένων που συλλέγονται από όλα τα συνδεδεμένα οχήματα προκειμένου να μπορεί να γίνει καλύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων και ειδοποιήσεων για την κίνηση σε ένα δρόμο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στην περίπτωση των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, τα οποία θα μπορούν έτσι να προειδοποιούν το ένα το άλλο, για κάποιο κίνδυνο ή ένα πρόβλημα στο δρόμο.

Η Here θέλει να αναπτύξει ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των συνδεδεμένων οχημάτων, κάτι που μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του SENSORIS. To SENSORIS προσφέρεται ως ανοιχτό λογισμικό στους κατασκευαστές οχημάτων προκειμένου να το ενσωματώσουν στα οχήματά τους και να αλλάξουν την αυτοκίνηση. Ο σκοπός της Here είναι να γίνει το SENSORIS το βασικό πρότυπο που θα αποτελέσει τη βασική υποδομή επικοινωνίας των συνδεδεμένων οχημάτων.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία ο Ρόμο πρόλαβε τον Ρουμπίνιο, ο Βενεζουελάνος έστειλε συμβόλαιο
Επόμενο άρθροΣεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 14:42 στη Λεμεσό, δεν καταγράφηκε πάντως ο σεισμός