Αρχική Τελευταία Νέα H Κύπρος υποδέχεται για πρώτη φορά τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα L’...

H Κύπρος υποδέχεται για πρώτη φορά τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα L’ Etape by Tour de France

Παρουσίαση στο Δήμο Λεμεσού και στις κοινότητες της Λεμεσού

Παρουσίαση του Νέου Διεθνή Ποδηλατικού Αγώνα L’Etape Cyprus by Tour De France πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2021 από την διοργανώτρια εταιρεία Mokapot Productions σε συνεργασία με τον επίσημο διοργανωτή του Tour de France (ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας), A.S.O. στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, οι υπεύθυνοι του Αθλητικού Γραφείου Δήμου Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού και αντιπρόσωποι των Κοινοτικών Συμβουλίων Βουνίου, Μαλιάς, Πάχνας, Πέρα Πεδί, Τρόοδους και Πλατρών.

H Κύπρος υποδέχεται για πρώτη φορά τον διεθνούς φήμης ποδηλατικό αγώνα L’ Etape by Tour de France. Ο αγώνας απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες που επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία του θρυλικού Tour de France, του πιο γνωστού ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Νοεμβρίου 2022. Η Κύπρος φαίνεται να αποτελεί φανταστικό προορισμό για τους λάτρεις της ποδηλασίας αφού διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές που ταιριάζουν σε κάθε είδους ποδηλάτες καθώς και εκπληκτικά τοπία και υποδομές.

Ο Δήμος Λεμεσού στα πλαίσια των δράσεων του Αθλητικού Γραφείου του, θα συμμετάσχει στην διοργάνωση για συντονισμό και υποστήριξη του αγώνα, ένα γεγονός που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στη πόλη μας ενώ παράλληλα θα προσφέρει και την απόλυτη πρόκληση για το Κυπριακό ποδηλατικό κοινό με την ελπίδα να ανοίξει το δρόμο για τη μελλοντική συμμετοχή ενός Κύπριου ποδηλάτη στον επαγγελματικό Tour de France.

Το πρώτο L’Etape Cyprus θα ταξιδέψει τους ποδηλάτες σε μια γραφική διαδρομή η οποία περιλαμβάνει μια ειδυλλιακή περιήγηση στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και την Περιφέρεια Τροόδους. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν 17 κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού, Δορά, Άγιος Θωμάς, Πλατανίστεια, Αλέκτορα, Πισσούρι, Μαλιά, Όμοδος, Μανδριά, Κάτω Πλάτρες , Πρόδρομος, Τρόοδος, Πάνω Πλάτρες, Πέρα Πεδί, Κοιλάνι, Βουνί, Άγιος Αμβρόσιος και Πάχνα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Aphrodite Hills στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι ανοιχτή σε ποδηλάτες δρόμου όλων των επιπέδων και δεξιοτήτων.

Ο αγώνας θα δώσει την ευκαιρία προβολής των Κοινοτήτων για χρονικό διάστημα σχεδόν 1 (ενός) έτους αφού θα προγραμματιστούν διάφορες εκδηλώσεις πριν τον αγώνα, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα.

Αρχές Ιανουαρίου 2022, θα αρχίσουν οι προσωπικές συναντήσεις των διοργανωτών με τις Κοινότητες και προγραμματίζεται όπως μετά τον τερματισμό να ακολουθήσει τελετή λήξης στην επίχωση στο Μώλο Λεμεσού.

πικές συναντήσεις των διοργανωτών με τις Κοινότητες και προγραμματίζεται όπως μετά τον τερματισμό να ακολουθήσει τελετή λήξης στην επίχωση στο Μώλο Λεμεσού.