Αρχική Τελευταία Νέα Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ παραχώρησε η Huawei Κύπρου

Υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ παραχώρησε η Huawei Κύπρου

Υποτροφίες συνολικού ύψους 7,5 χιλιάδων ευρώ σε 9 φοιτητές και φοιτήτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στη βάση ακαδημαϊκών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, παραχώρησε η Huawei Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Future Seeds Scholarship”.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Huawei Κύπρου, κ. Wu Hao, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, στο Κτήριο της Πρυτανείας, στην παρουσία του Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης ευχαρίστησε θερμά την Huawei Κύπρου για τη γενναιόδωρη στήριξή της προς το Πανεπιστήμιο με την παραχώρηση αριθμού υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με μια μεγάλη και εδραιωμένη, όπως είπε, εταιρεία στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας  (ICT- Information and Communication Technology).

«Το Πανεπιστήμιο είναι ανοικτό να συνεργαστεί με τη Huawei καθώς επίσης και με άλλες κινέζικες εταιρείες με σκοπό τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και τη μετατροπή των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας μας σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε ο Πρύτανης Ζαφείρης. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να αναπτύξει συνεργασίες σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Κίνας και της Κύπρου.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψή του σε ένα παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο, όπως είναι, ανέφερε, το ΤΕΠΑΚ. Ο Κινέζος Πρέσβης συνεχάρη τους φοιτητές και φοιτήτριες που κέρδισαν τις υποτροφίες και τους ευχήθηκε «η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή μιας καριέρας ως επαγγελματίες στον τομέα του ICT».

Σημείωσε ότι η  Huawei αποδίδει μεγάλη σημασία στην κυπριακή αγορά και η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη τοπικών ταλέντων στον τομέα του ICT στο πλαίσιο του προγράμματος «Future Seeds Scholarship».

«Zούμε σε έναν κόσμο που υφίσταται μεγάλες αλλαγές», είπε ο Πρέσβης, προσθέτοντας ότι τόσο η Κίνα όσο και η Κύπρος επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους με στόχο να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες. «Μέσω της ψηφιακής μετάβασης και οι δύο χώρες θα επιτύχουν πιο πράσινα και βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης», σημείωσε.

Ως στρατηγικοί εταίροι, συνέχισε,  «η Κίνα και η Κύπρος μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα μαζί στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η Κίνα συνεργάζεται με την Κύπρο και χώρες σε όλο τον κόσμο για να οικοδομήσει έναν ψηφιακό δρόμο του μεταξιού και να πιέσει για την Παγκόσμια Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία, η οποία δίνει κορυφαία προτεραιότητα στην ψηφιακή οικονομία».

«Τα ταλέντα είναι το κλειδί για την ψηφιακή οικονομία. Με την εμβάθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, θα υπάρξει αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICT) τόσο στην Κίνα όσο και στην Κύπρο», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κ. Wu Hao, ανέφερε ότι η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υποδομών ICT και έξυπνων συσκευών, η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, εξυπηρετώντας περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Wu Hao συνεχάρη τους φοιτητές και φοιτήτριες που κέρδισαν τις υποτροφίες, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του για τη συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο του προγράμματος «Seeds for the Future». Όπως είπε, οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις τελευταίες τάσεις και τις πρακτικές στον κλάδο του ICT.

Ανέφερε, επίσης, ότι η εταιρεία προσέφερε στο ΤΕΠΑΚ το πρόσφατο τεχνολογικό προϊόν της «ideaHub», ευελπιστώντας, όπως είπε, ότι θα βοηθήσει καθηγητές και φοιτητές και θα τους προσφέρει μια τεχνολογική εμπειρία. «Μαζί με το ΤΕΠΑΚ μπορούμε από κοινού να δημιουργήσουμε επιπρόσθετη αξία για τους φοιτητές και την κοινωνία», κατέληξε.