Αρχική Τελευταία Νέα Η ανάπτυξη συνεργασιών στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα Πρέσβη στο ΤΕΠΑΚ

Η ανάπτυξη συνεργασιών στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα Πρέσβη στο ΤΕΠΑΚ

Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πραγματοποίησε την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου.

Ο Πρέσβης είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστα Χόππα και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρόποι συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Πρεσβείας και των πανεπιστημίων της Ελλάδας.

Ο Πρύτανης Ζαφειρης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παπαμελετίου στο ΤΕΠΑΚ, σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στο Πανεπίστημιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Έλληνας Πρέσβης είχε συνοδεύσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο ΤΕΠΑΚ, όπου συμμετείχε μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σε εκδήλωση με θέμα «Ο ∆ιάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης και ο Ρόλος των Νέων».

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στην Πάφο, ο Πρύτανης ενημέρωσε τον κ. Παπαμελετίου για τη συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση και λειτουργία στην Πάφο Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρέσβη για τις Σχολές και τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι το ΤΕΠΑΚ, παρά το γεγονός ότι είναι το νεαρότερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, έχει καταφέρει, στα σχεδόν 14 χρόνια λειτουργίας του, να κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με εγνωσμένου κύρους διεθνείς λίστες κατάταξης πανεπιστημίων.

Ο Καθηγητής Ζαφείρης, είπε, επίσης, πως το 20% περίπου του διδακτικού προσωπικού και ένας μεγάλος αριθμός ερευνητών καθώς επίσης το 10% των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ προέρχεται από την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως το ΤΕΠΑΚ έχει κατά καιρούς υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με διάφορα ελλαδικά πανεπιστήμια.  

Ο Πρύτανης ενημέρωσε ακόμη τον Πρέσβη για τη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη συμμαχία, με άλλα επτά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου.