H εχθεσινή πανσέληνος (8/11) συνδυαζόταν με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, την ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία ήταν ορατή από την Ανατολική Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τη NASA, αυτή η ολική έκλειψη είναι και η τελευταία για τα επόμενα τρία χρόνια, με την επόμενη να αναμένεται το 2025.
Η φωτογραφία ανήκει στο φωτογράφο και λάτρη της φύσης, Bora Markovic, ο οποίος συχνά μας χαρίζει εντυπωσιακές φωτογραφίες!
Γιατί η πανσέληνος του Νοεμβρίου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Κάστορα»:
Τόσο η πανσέληνος, όσο και ολόκληρος ο μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιείται, παίρνουν συνήθως το όνομά τους από τα φυσικά φαινόμενα και τις συνήθειες του ζωικού βασιλείου που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο Νοέμβριος είναι ο «μήνας του Κάστορα».
Συνήθως, οι ονομασίες της πανσελήνου και του εκάστοτε μήνα δίνονται από τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής. Συγκεκριμένα για το Νοέμβριο, ο κάστορας αναφέρεται στα χαριτωμένα τρωκτικά, τα οποία μέχρι τις αρχές έχουν ήδη συλλέξει αρκετό φαγητό, προτού βρουν καταφύγιο μέσα στα δέντρα.