Αρχική BusinessNews Η Λεμεσός αξιοποιεί διαρκώς ευρωπαϊκά κονδύλια

Η Λεμεσός αξιοποιεί διαρκώς ευρωπαϊκά κονδύλια

Tα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί στη Λεμεσό σημαντικά έργα υποδομής εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναμένεται να υλοποιηθούν και κάποια άλλα σημαντικά νέα έργα με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ταυτόχρονα ο δήμος συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που στόχο έχουν τη διασφάλιση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Σχετικές επισημάνσεις έγιναν χθες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, Χάρη Τρίκκη, στα πλαίσια διάσκεψης Τύπου που δόθηκε με αφορμή την 9η Μαΐου που καθιερώθηκε ως Ημέρα της Ευρώπης. 

Κάνοντας απολογισμό του έργου που έχει επιτελεστεί  από την Επιτροπή, ο κ. Τρίκκης ανέφερε ότι «ο Δήμος Λεμεσού αποτελεί καλό παράδειγμα για το μέγεθος του οφέλους που είχε η χώρα μας από τη συμμετοχή της στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέσα από τα διάφορα διαθρωτικά ταμεία της ΕΕ, κατάφερε κατά την προηγούμενη πενταετία να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να υλοποιήσει σημαντικά νέα έργα ανάπτυξης, πέραν των 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020. 

Ο κ. Τρίκκης αναφέρθηκε επίσης και στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Λεμεσού μέσα από τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μετέχει ως τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου αξιοποιεί την κάθε ευκαιρία που υπάρχει για διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Ο κ. Τρίκκης αναφέρθηκε και σε κάποιες πολιτικές και δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει ο Δήμος Λεμεσού στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Civitas Destinations», το οποίο επικεντρώνεται σε θέματα έξυπνων, πράσινων και ολοκληρωμένων μεταφορών σε μικρές πόλεις με σημαντική τουριστική κίνηση.