Αρχική Τελευταία Νέα Ιατρικά απόβλητα σε σακούλες σκυβάλων – Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη δυσαρέσκεια...

Ιατρικά απόβλητα σε σακούλες σκυβάλων – Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει τη δυσαρέσκεια του

Ο Δήμος Λεμεσού θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τον εντοπισμό ιατρικών αποβλήτων (σύριγγες κλπ) μέσα σε σακούλες σκυβάλων.

Η ανεύθυνη αυτή ενέργεια, απαγορεύεται αυστηρά, διότι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό της περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου και όχι μόνον.  Οι ίδιοι κίνδυνοι υπάρχουν και για το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο όπου γίνεται χειρωνακτική διαλογή. 

Τα ιατρικά απόβλητα χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και όλος ο ιατρικός και παραϊατρικός κόσμος γνωρίζει ότι θα πρέπει να τα παραδίδει σε αδειοδοτημένη μονάδα.  Σε περίπτωση που οι ίδιοι οι ασθενείς κατέχουν ιατρικά απόβλητα θα πρέπει να τα φυλάνε σε πλαστικό κιβώτιο και να τα παραδίνουν στην ιατρική μονάδα που επισκέπτονται. 

Ο Δήμος Λεμεσού προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που εντοπίζει ιατρικά απόβλητα στα σκουπίδια, δεν θα τα περισυλλέγει και θα πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για προστασία του προσωπικού του συμπεριλαμβανομένων και δικαστικών, για όσους ευθύνονται. 

*Φωτογραφία Αρχείου