Αρχική BusinessNews ICON: Ασφάλεια ψηλών κτιρίων με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό 6,5 ρίχτερ

ICON: Ασφάλεια ψηλών κτιρίων με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό 6,5 ρίχτερ

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, οδηγός για τις συμβατικές κατασκευές

 

Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό εντάσεως 6,5 Ρίχτερ και την αντισεισμική συμπεριφορά του Icon στη Λεμεσό, η UDS architects θέλει να ευχαριστήσει και να δώσει τα εύσημα της στους Τεχνικούς και Επιστημονικούς Σύμβουλους – συνεργάτες της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που εργάστηκε κυρίως σε θέματα αντοχής και ασφάλειας στο Icon είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί Hyperstatic Engineering, Ηλεκτρο/Μηχανολόγοι Μηχανικοί Elemec, οι Façade Engineers Cavazos & Co. Ltd και οι Σύμβουλοι Πυρασφάλειας IntFire (Cyprus) Ltd.

Οι Παύλος Αντωνιάδης και Ανδρέας Ελευθερίου, Αρχιτέκτονες και ιδρυτικά στελέχη της UDS architects, σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι προδιαγραφές ασφάλειας με τις οποίες σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το Icon, βασίζονται σε καινοτόμες πρακτικές που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις που αφορούν θέματα αντισεισμικότητας, ενεργειακής απόδοσης, πυρασφάλειας, διακίνησης και πρόσβασης και αποτελούν αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρείας. Σχεδιάζοντας ψηλά κτίρια είχαμε πάντα να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις, τεχνικού κυρίως χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός σε σεισμογενή περιοχή σημαίνει ότι το στατικό μέρος της μελέτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολοκληρωμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα πρώτα στάδια της αρχιτεκτονικής μελέτης. Η μελετητική ομάδα από Κύπριους και ξένους επιστήμονες και μηχανικούς έχει διασφαλίσει την εφαρμογή των πιο σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στα δύο κτίρια, ικανοποιώντας έτσι τις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές αυξημένης αντοχής και ασφάλειας, λύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί οργανικά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε θα αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και προς όφελος κτιρίων συμβατικού μεγέθους, κόστους και ύψους».

The_Icon_-_closeup.jpg

Τα τελευταία 20 χρόνια η UDS architects δραστηριοποιείται στον τομέα σχεδιασμού οικιστικών, εμπορικών και σύνθετων Έργων στην Κύπρο, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από τη συνεργασία της με διεθνείς οίκους και αρχιτεκτονικά γραφεία.

www.udsarchitects.com